O Αλβανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την εκθεση Puno dhe jeto aty ku ke zemrën» (Δούλεψε και ζήσε εκεί που έχεις την καρδιά σου), στην οποία συμμετέχουν 120 αλβανικές εταιρείες και επικεντρώνεται στις ευκαιρίες εργασίας που προσφέρουν στους Αλβανούς της διασποράς στην Ελλάδα.
Ο αρχηγός της κυβέρνησης μίλησε και για το ύψος των μισθών στην Αλβανία, οι οποίοι σήμερα είναι πιο ανταγωνιστικοί με αυτούς της Ελλάδας.
Συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς που ζουν στην Ελλάδα και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν ο επαναπατρισμός τους.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της έναρξης προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης 50 εκπαιδευτικών, το οποίο θα επεκταθεί στην Ελλάδα και άλλες χώρες «για όσους έχουν πατριωτικό καθήκον να διατηρήσουν και να κληρονομήσουν την αλβανική γλώσσα, που διδάσκουν τα παιδιά της Αλβανίας την όμορφη γλώσσα μας, κρατώντας τα σταθερά συνδεδεμένα με τις ρίζες τους, και να τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία να επιστρέψουν και να ζήσουν εκεί που είναι η καρδιά τους, στην Αλβανία».