Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε την οριστική διαγραφή του Σαλί Μπερίσα από το κόμμα. Σε με πολύωρη συνεδρίαση η οποία διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αποφασίστηκε και η διαγραφή μελών επανίδρυσης της επιτροπής που συστάθηκε μετά τη συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου που ξεκίνησε ο Μπερίσα για να εκδιώξει τον Μπάσα.

Η οριστική διαγραφή αφορά την 7 μελή Επιτροπή Επανίδρυσης: Bujar Nishani, Flamur Noka, Albana Vokshi, Edmond Spaho, Arben Ristani, Klevis Balliu και Keltis Kruja. Παράλληλα αποφασίστηκε και η αναστολή 20 ατόμων από την ιδιότητα μέλους του Κόμματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπογραμμίζει ότι αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά τη διαμαρτυρία του Σαββάτου που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές μελών του Προεδρείου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Εθνικού Συμβουλίου, της Εθνοσυνέλευσης και των ίδιων των μελών του κόμματος που είχαν κληθεί σε διαμαρτυρία.

H συγκεκριμένη απόφαση δεν φαίνεται να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου ο Μπάσα δήλωσε ότι όσα έγιναν σηματοδοτούσαν «τον οριστικό χωρισμό με τον κ. Μπερίσα».

Κάποιοι από τους διαγραφόμενους αντέδρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για άκυρη απόφαση, εκτιμώντας ότι κατά τους ίδιους ο κ. Μπάσα και οι σημερινοί θεσμοί αυτού του κόμματος δεν λειτουργούν, καθώς ανατράπηκαν από τη Συνέλευση που διεξήγαγαν στις 11 Δεκεμβρίου 2021