ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Νάιτζελ Φάρατζ : Οι Αλβανοί μετανάστες φτάνουν στη χώρα για να μπουν σε συμμορίες

Νάιτζελ Φάρατζ : Οι Αλβανοί μετανάστες φτάνουν στη χώρα για να μπουν σε συμμορίες

Ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι «κύματα» Αλβανών μεταναστών καταφτάνουν στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας το μεταναστευτικό σύστημα της χώρας σε κρίσιμο σημείο.

Μιλώντας στη Sarah Montague στο Radio 4 World at One σχετικά με μετανάστες που διέσχισαν τη Μάγχη για να εισέλθουν στη Βρετανία, ο Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία ήταν Αλβανοί άνδρες που «έρχονται για να ενταχθούν σε εγκληματικές συμμορίες», ότι «τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα σε όλη τη χώρα» με μετανάστες και ότι «οποιοσδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα».
Το ζήτημα του βρετανικού συστήματος ασύλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι μετανάστες.
Περίπου 4.000 άτομα κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Manston στο Κεντ, μια πρώην αεροπορική βάση που να έχει χωρητικότητα μόνο 1.600 ατόμων.

«Να σταματήσει το κύμα»

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι αρχές θα πρέπει «να χρησιμοποιήσουν τον μεγαλύτερο διάδρομο προσγείωσης στη χώρα για να γυρίσουν κάθε άτομο που έρχεται από την Αλβανία κατευθείαν πίσω», και λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να «σταματήσει το κύμα» μεταναστών που κατευθύνονται στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφερόμενος στη νόμιμη μετανάστευση, ο Φάρατζ είπε ότι πέρυσι χορηγήθηκαν 1,2 εκατομμύρια νόμιμες βίζες και στη συνέχεια ρώτησε: «Είναι περίεργο που δεν μπορούμε να λάβουμε ραντεβού για τον γιατρό, οι δρόμοι είναι γεμάτοι, δεν μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας στα τοπικά σχολεία;».

Ο Φάρατζ είπε ότι οι άνθρωποι που έφτασαν στο Ντόβερ δεν είχαν ανάγκη από υποστήριξη, αλλά ήλπιζαν να ενταχθούν σε εγκληματικές συμμορίες.

Ισχυρίστηκε ότι πολύ λίγοι ζητούσαν άσυλο.

«Η πλειοψηφία αυτών που έρχονται προέρχονται από την Αλβανία», είπε. «Ας θυμηθούμε ότι αυτή είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Υποψήφια για την ΕΕ. Ένας προορισμός διακοπών για έναν τεράστιο αριθμό Βρετανών».

Είπε ότι δεν υπάρχει «νόμιμος» λόγος για κάποιον από την Αλβανία να αναζητήσει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Δεκεμβρίου 2022
Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το νέο ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Ηπείρου, που πραγ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...