ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Νάιτζελ Φάρατζ : Οι Αλβανοί μετανάστες φτάνουν στη χώρα για να μπουν σε συμμορίες

Νάιτζελ Φάρατζ : Οι Αλβανοί μετανάστες φτάνουν στη χώρα για να μπουν σε συμμορίες

Ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι «κύματα» Αλβανών μεταναστών καταφτάνουν στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας το μεταναστευτικό σύστημα της χώρας σε κρίσιμο σημείο.

Μιλώντας στη Sarah Montague στο Radio 4 World at One σχετικά με μετανάστες που διέσχισαν τη Μάγχη για να εισέλθουν στη Βρετανία, ο Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία ήταν Αλβανοί άνδρες που «έρχονται για να ενταχθούν σε εγκληματικές συμμορίες», ότι «τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα σε όλη τη χώρα» με μετανάστες και ότι «οποιοσδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα».
Το ζήτημα του βρετανικού συστήματος ασύλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι μετανάστες.
Περίπου 4.000 άτομα κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Manston στο Κεντ, μια πρώην αεροπορική βάση που να έχει χωρητικότητα μόνο 1.600 ατόμων.

«Να σταματήσει το κύμα»

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι αρχές θα πρέπει «να χρησιμοποιήσουν τον μεγαλύτερο διάδρομο προσγείωσης στη χώρα για να γυρίσουν κάθε άτομο που έρχεται από την Αλβανία κατευθείαν πίσω», και λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να «σταματήσει το κύμα» μεταναστών που κατευθύνονται στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφερόμενος στη νόμιμη μετανάστευση, ο Φάρατζ είπε ότι πέρυσι χορηγήθηκαν 1,2 εκατομμύρια νόμιμες βίζες και στη συνέχεια ρώτησε: «Είναι περίεργο που δεν μπορούμε να λάβουμε ραντεβού για τον γιατρό, οι δρόμοι είναι γεμάτοι, δεν μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας στα τοπικά σχολεία;».

Ο Φάρατζ είπε ότι οι άνθρωποι που έφτασαν στο Ντόβερ δεν είχαν ανάγκη από υποστήριξη, αλλά ήλπιζαν να ενταχθούν σε εγκληματικές συμμορίες.

Ισχυρίστηκε ότι πολύ λίγοι ζητούσαν άσυλο.

«Η πλειοψηφία αυτών που έρχονται προέρχονται από την Αλβανία», είπε. «Ας θυμηθούμε ότι αυτή είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Υποψήφια για την ΕΕ. Ένας προορισμός διακοπών για έναν τεράστιο αριθμό Βρετανών».

Είπε ότι δεν υπάρχει «νόμιμος» λόγος για κάποιον από την Αλβανία να αναζητήσει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...
07 Μάι 2023
Αυτό είναι το μοτίβο που πρέπει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π...
10 Απριλίου 2023
Είναι η τέταρτη χρονιά, μετά την μεταπολίτευση στην Αλβανία, που η καθημερινότητα στην Ελληνική Κοιν...
09 Απριλίου 2023
Με την εικαστική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα (χρηματοδότησε κα...