ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μουλκιώτης: Θύμα του λαϊκισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες (Βίντεο)

Μουλκιώτης: Θύμα του λαϊκισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι  Βορειοηπειρώτες  (Βίντεο)

Μετά την νομοθετική απραξία της Κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Σύνταξη των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, επανέφερε τo ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, για άλλη μια φορά, επεσήμανε ότι, καθώς οι συμπατριώτες μας από τη Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο ήρθαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998, είναι αντικειμενικά αδύνατη η συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, που προέβλεψε ο τραγικός νόμος για το ασφαλιστικό, Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να μην μειωθεί η εθνική σύνταξή τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έχει δεσμευτεί να καταργήσει την παραπάνω απαράδεκτη διάταξη του νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν θα έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δυστυχώς, δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Και συνεχίζει η Κυβέρνηση να αθετεί τη δέσμευσή της, με την προσχηματική επίκληση του COVID-19, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την επίλυση της αδικίας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, στην απάντησή του προσπάθησε να δικαιολογήσει την αθέτηση των υποσχέσεων με διαφορετικές αιτιολογίες από τον προηγούμενο Υπουργό, Γιάννη Βρούτση. Ανέφερε γενικά και αόριστα ότι η Κυβέρνηση δεν αναιρεί την υπόσχεσή της, αλλά την μεταθέτει χρονικά, αποφεύγοντας επίμονα άλλη διευκρίνηση.

Τέλος, όπως τονίζει ο Γιώργος Μουλκιώτης, «για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμπολίτες μας από την Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο. Είναι ξεκάθαρο ότι στην πραγματικότητα δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος τους.

Τώρα, με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, αργότερα με πρόσχημα την δημοσιονομική στενότητα που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Η κοροϊδία είναι αυταπόδεικτη, όπως και η υφαρπαγή της ψήφου των ομογενών μας από τη ΝΔ επίσης δεδομένη.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με ειλικρίνεια και ανυστεροβουλία να διεκδικεί την αποκατάσταση της αδικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και η ΝΔ διαιωνίζει, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε μικροπολιτικά τους ομογενείς συμπατριώτες μας».



Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...