ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας : Οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να εμπαίζουν με το περιουσιακό

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας : Οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να εμπαίζουν με το περιουσιακό ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας : Οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να εμπαίζουν με το περιουσιακό

Στις 27 Μαρτίου 2021 από τα γραφεία του Υποθηκοφυλακείου Αυλώνος, ο διευθυντής της υπηρεσίας του κτηματολογίου – Αρταν Λάμε- έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο Χιμάρας, κύριο Γεώργιο Γκόρο, συνέχισε να κοροϊδεύει και να εμπαίζει την κοινή γνώμη σχετικά με την εγγραφή περιουσιών των κατοίκων του χωριού Γκιλεκάτες (Δρυμάδες) στο υποθηκοφυλακείο.

Ο κύριος Λάμε δήλωσε ότι τέλειωσε η εγγραφή σε ολόκληρο το χωριό Γκιλεκάτες, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Όπως φαίνεται από το χάρτη που ο ίδιος πρόβαλε, τα οικόπεδα στα οποία θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας αποτελούν κάτι λιγότερο από το 1/10 της συνολικής περιουσίας που έχει αυτό το χωριό και στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πουληθεί σε έναν εργολάβο που μόλις προχθές έλαβε άδεια οικοδομής.

Ο εμπαιγμός αυτός ευτυχώς δεν έχει αποτέλεσμα στους ντόπιους κατοίκους διότι ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος να εγγραφεί η περιουσία τους στο υποθηκοφυλάκειο μπορεί να συμβεί μόνο σε δυο περιπτώσεις: είτε να έχουν πληρώσει μαύρα (λάδωμα) τη μισή αξία του ακινήτου, είτε να έχουν πουλήσει σε κάποιον «μεγαλοεπενδυτή» φίλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Οι ανακοινώσεις αυτές είναι πέρα για πέρα αναληθείς, έχουν καθαρά προπαγανδιστικό στόχο ενόψει των εκλογών της 25ης Απριλίου και πέραν της προσβολής της νοημοσύνης των νόμιμων κατοίκων και ιδιοκτητών, είναι αντίθετες στο πνεύμα και το νόημα του εκλογικού νόμου, κάτι για το οποίο καλούμε την κεντρική εφορευτική επιτροπή να λάβει θέση. Αν οι δηλώσεις αυτές είχαν και ελάχιστα ψήγματα αλήθειας, δεν θα πραγματοποιούνταν στα γραφεία του αμαρτωλού υποθηκοφυλακείου Αυλώνος, αλλά θα πηγαίναν στο χωριό να αντιμετωπίσουν κατάματα και να δεχθούν «την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες» των πολίτων του χωριού Γκιλεκάτες. 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ελπίζουμε ότι και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση και η συγκεκριμένη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν θέλουν να δώσουν τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, αλλά κάνουν ότι μπορούν ώστε αυτές να αλλάξουν «χέρια».

Το δίδυμο (Γκόρος – Λάμε) που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την υφαρπαγή των περιουσίων των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων του δήμου Χιμάρας, σήμερα έριξε την αυλαία του παίζοντας μια κακόγουστη και ανούσια παράσταση πριν ο χιμαριωτικος λαός τους στείλει με την ψήφο του στα αζήτητα της ιστορίας.

Είναι απαραίτητο μεσούσης της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν ξεκάθαρα με ποιον τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιλύσουν το βασικό και μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κάτοικους της περιοχής ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής.

Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στη μοναδική λύση αποδεκτή για εμάς να επιστραφεί η περιουσία που εκλάπη από το κομμουνιστικό καθεστώς σε αυτούς που ανήκε και τους κληρονόμους τους. Κάθε άλλη σκέψη και πρόταση είναι εκ του πονηρού.

Δελτίο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας 

29/03/2021


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...