Ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε τα μεσάνυχτα στο Τελωνείο Μαυροματίου. Πράγματα και καταστάσεις που για κάθε Ευρωπαική χώρα είναι αυτονόητα για την Ελλάδα καθίστανται ζητούμενα και για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι η σοβαρότητα είναι κάτι που απουσιάζει.

Εδώ και μέρες το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας οργάνωνε αγώνα ποδοσφαίρου με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από το Κόσοβο. Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο αποστολή από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής από την Ελλάδα. Η αποστολή λοιπόν που θα έφτανε στην Ηγουμενίτσα για το πρώτο που έπρεπε να μεριμνήσει ήταν η εξασφάλιση βίζας.

Όμως μόλις αφίχθηκαν στο Μαυρομάτι, κοντά στα μεσάνυχτα, τα περισσότερα μέλη δεν είχαν βίζα.

Τι θα συνέβαινε σε κάθε σοβαρή χώρα του κόσμου; Προφανώς δεν θα τους επιτρεπόταν η είσοδος.

Στην περίπτωση αυτή όμως και χωρίς να δοθεί καμία επαρκής εξήγηση για την απουσία βίζας από τους Κοσοβάρους, έγινε μία σειρά πολιτικών παρεμβάσεων προκειμένου να περάσει τα σύνορα η αποστολή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και δόθηκε το πράσινο φως για την είσοδό τους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Την αποστολή των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών συνοδεύουν δύο Υπουργοί του Κοσόβου ενώ από Ελληνικής πλευράς η εκπροσώπηση περιορίζεται σε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ίσως και κάποιον βουλευτή αφού το πιθανότερο είναι ότι η Αθήνα είχε άγνοια για τα τεκταινόμενα.

Η αποστολή κατευθύνθηκε στην Ηγουμενίτσα συνοδεία αστυνομίας.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε αυτή την χώρα ο καθένας οργανώνει ότι θέλει και κάποιοι παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα κάνοντας την δική τους εξωτερική πολιτική.


epiruspost.gr