Ο ιταλικός τομέας κατά της μαφίας παρατηρεί την ενδυνάμωση των αλβανικών εγκληματικών ομάδων, προκαλώντας ανησυχίες για τη δομή και την αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση που δημοσιεύτηκε, ανέφερε η Albania Daily.

«Αλβανικές ομάδες εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, την εκμετάλλευση της πορνείας και τη διάπραξη εγκλημάτων, συχνά με τη χρήση πυροβόλων όπλων», ανέφερε επίσης η έκθεση.
Μεταξύ των ζητημάτων που προκύπτουν από την έκθεση, υπάρχει ένας μετασχηματισμός με λιγότερη βία και μεγαλύτερη διείσδυση στο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα, οι σχέσεις με ξένες φυλές, ιδιαίτερα Νιγηριανούς και Αλβανούς, ευρωπαϊκά κεφάλαια στο επίκεντρο, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών, με επικεφαλής τον Ντράγγετα.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι η χρήση της τεχνολογίας και το άνοιγμα στο bitcoin, καθώς μερικά από τα θέματα που προκύπτουν από την έκθεση που έστειλε η Διεύθυνση Διερεύνησης κατά της Μαφίας στο Κοινοβούλιο σχετικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2020.