Ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Γιώργος Δανιήλ, έβαλε στη θέση του τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μια γιγαντιαία ελληνική σημαία σχηματισμένη σε ύψωμα των Οινουσσών ήταν η απάντηση στο παραλήρημα του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και στον Τύπο της γειτονικής χώρας που «ενοχλήθηκε» από την παρουσία του Έλληνα υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στο νησί και σε άλλες ακριτικές περιοχές.

Ο δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook και έστειλε μήνυμα προς τον Τούρκο υπουργό.

«Ενοχλημένος" κι ο Hulusi Akar για τις Οινούσσες! Υπομονή…έχουμε πολλά ακόμη σχέδια για τις Οινούσσες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακάρ: «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες;»

Nωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ ανέβασε και πάλι τους τόνους, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως πρόκληση την άσκηση στις Οινούσσες. «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια», δήλωσε οργισμένος.

Σε ό,τι αφορά το Nautical Geo, ο Ακάρ υπογράμμισε ότι «όπως δεν επιτρέψαμε τις έρευνες ανατολικά της Κρήτης, δεν θα τις επιτρέψουμε και νοτιοδυτικά της Κύπρου».

Επιπλέον, σε ένα εκ νέου παραλήρημα δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ υπεροχή απέναντι στην Τουρκία». 


real.gr