ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κοινό Κέντρο αστυνομικής συνεργασίας στην Κακαβιά!

kakavia

• Σε νέες βάσεις τίθεται η συνεργασία ανάμεσα στις Αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας και της γειτονικής Αλβανίας. Στόχος των δύο χωρών η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος, το οποίο επί δεκαετίες ταλαιπωρεί ιδιαίτερα και την Ήπειρο.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζεται αύριο, Μεγάλη Τρίτη μία νέα δομή, το Κοινό Κέντρο Επαφής Ελλάδας - Αλβανίας στην Κακαβιά, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, ο οποίος υπέγραψε τον περασμένο Ιανουάριο τη σχετική συμφωνία με την αλβανική πλευρά και του Υφυπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Andi Mahila.

Καίριας σημασίας

Το Κέντρο Επαφής στεγάζεται σε κτίριο επί ελληνικού εδάφους, στην περιοχή του συνοριακού σημείου διέλευσης στην Κακαβιά και θα στελεχωθεί από αστυνομικό και τελωνειακό προσωπικό των δύο χωρών, που θα εργάζονται σε ενιαίο χώρο.

Πρόκειται για μία δομή καίριας σημασίας για την περιοχή μας, καθώς ειδικά οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, λόγω της συνοριακής γραμμής με την αλβανική πλευρά, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εισαγόμενη από τη γείτονα χώρα εγκληματικότητα η οποία αφορά σε διάφορους τομείς, με σοβαρότερους την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων αλλά και το λαθρεμπόριο.

Βασικοί σκοποί

Κύριος σκοπός του Κέντρου είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων Αρχών επιβολής του νόμου, σε περιφερειακό επίπεδο και η έμπρακτη αναβάθμιση της συνοριακής συνεργασίας στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης. Η ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω του Κέντρου, αφορά κυρίως στην παράνομη μετανάστευση, την εμπορία ανθρώπων, τον βίαιο εξτρεμισμό, την παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων, την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και παραβάσεις που σχετίζονται με τον τελωνειακό κώδικα.

Η αυριανή τελετή

Στις 12.00 θα γίνει αύριο, Μεγ. Τρίτη η τελετή εγκαινίων του Κοινού Κέντρου Επαφής Ελλάδας – Αλβανίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το καλωσόρισμα θα κάνει η τελετάρχης Αστυνομική Υποδιευθύντρια Ιωάννα Βασιλοπούλου. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Andi Mahila. Στη συνέχεια θα γίνει το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας και θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους λειτουργίας του Κέντρου. Στις 13:15 θα υπογραφούν οι Κανονισμοί από τα μέλη της Επιτροπής στην αίθουσα συνεδριάσεων και θα ακολουθήσει διμερής σύσκεψη των Υφυπουργών των δύο χωρών. Στις 15:00 θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Ελλάδας – Αλβανίας.


Πρωινός Λόγος 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...