ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας με αφορμή την υιοθέτηση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης Προόδου της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν ένα μήνα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη παραμένει προφυλακισμένος. Ενώ πριν λίγες ημέρες απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του. Μία απόρριψη που προσκρούει σε κάθε έννοια του Κράτους Δικαίου και συνιστά κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μία απόρριψη που δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών. Η απόφαση αυτή των αλβανικών δικαστικών αρχών δημιουργεί προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δημάρχου Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης τους.

Η ενταξιακή πορεία μίας χώρας δοκιμάζεται καθημερινά στην πράξη. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν εξαρτάται από την υιοθέτηση Εκθέσεων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ούτε από την ψήφιση σειράς νόμων από την Αλβανική Βουλή.

Εξαρτάται πρώτιστα από το σεβασμό των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου.

Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ άμεσα την Αλβανία με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας και να θέσω το ζήτημα στις αλβανικές αρχές. Μέχρι τότε πέραν της διαρκούς ενημέρωσης από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία συνεχίζω τις επαφές μου με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με στόχο να τους ευαισθητοποιήσω για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας.»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

kourtis
20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
25 Ιουλίου 2023
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να παράσχουν άδεια προκειμ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...