ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας με αφορμή την υιοθέτηση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης Προόδου της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν ένα μήνα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη παραμένει προφυλακισμένος. Ενώ πριν λίγες ημέρες απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του. Μία απόρριψη που προσκρούει σε κάθε έννοια του Κράτους Δικαίου και συνιστά κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μία απόρριψη που δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών. Η απόφαση αυτή των αλβανικών δικαστικών αρχών δημιουργεί προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δημάρχου Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης τους.

Η ενταξιακή πορεία μίας χώρας δοκιμάζεται καθημερινά στην πράξη. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν εξαρτάται από την υιοθέτηση Εκθέσεων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ούτε από την ψήφιση σειράς νόμων από την Αλβανική Βουλή.

Εξαρτάται πρώτιστα από το σεβασμό των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου.

Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ άμεσα την Αλβανία με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας και να θέσω το ζήτημα στις αλβανικές αρχές. Μέχρι τότε πέραν της διαρκούς ενημέρωσης από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία συνεχίζω τις επαφές μου με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με στόχο να τους ευαισθητοποιήσω για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας.»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...