ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Κεφαλογιάννης: «Πολιτική σκοπιμότητα, η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Μπελέρη»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας με αφορμή την υιοθέτηση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης Προόδου της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν ένα μήνα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη παραμένει προφυλακισμένος. Ενώ πριν λίγες ημέρες απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του. Μία απόρριψη που προσκρούει σε κάθε έννοια του Κράτους Δικαίου και συνιστά κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μία απόρριψη που δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών. Η απόφαση αυτή των αλβανικών δικαστικών αρχών δημιουργεί προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δημάρχου Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης τους.

Η ενταξιακή πορεία μίας χώρας δοκιμάζεται καθημερινά στην πράξη. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν εξαρτάται από την υιοθέτηση Εκθέσεων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ούτε από την ψήφιση σειράς νόμων από την Αλβανική Βουλή.

Εξαρτάται πρώτιστα από το σεβασμό των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου.

Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ άμεσα την Αλβανία με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας και να θέσω το ζήτημα στις αλβανικές αρχές. Μέχρι τότε πέραν της διαρκούς ενημέρωσης από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία συνεχίζω τις επαφές μου με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με στόχο να τους ευαισθητοποιήσω για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας.»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Φεβρουαρίου 2024
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρές με όλη την σημασία της λέξεως ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ηπειρωτικών Συλλ...
27 Φεβρουαρίου 2024
«Γ. Κώτσηρας: Ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο η Ομογένεια» Το διαρκές, έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης...
23 Φεβρουαρίου 2024
Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία εξέδωσε το Γενικό Προξενεί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2024
Μια παράξενη ιστορία σημειώθηκε στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...