Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι κάτοχοι αλλοδαπών πιστοποιητικών εμβολιασμού EUDCC (European Union COVID Certificate) θα μπορούν από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου να προχωρούν στην καταχώρησή τους μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr με τους κωδικούς QR. Επισημαίνουμε ότι, επί του παρόντος, η καταχώρηση των εν λόγω πιστοποιητικών μπορεί να γίνεται μέσω της υπηρεσίας my KEP-live.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι Βορειοηπειρώτες είχαν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις στην Αλβανία θα μπορούν να αποφύγουν την μετάβαση σε ΚΕΠ της Ελληνικής Επικράτειας ώστε να αναγνωρίσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση στην Ελλάδα. Αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μπορούν να κλείνουν και το ραντεβού της τρίτης δόσης στην συγκεκριμένη πλατφόρμα πληκτρολογώντας τους κωδικούς του taxisnet.

Σημειώνεται ότι στο σύστημα πιστοποιητικών EUDCC, πέραν των κρατών μελών της ΕΕ, έχουν προχωρήσει οι εξής: Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ισλανδία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Νήσοι Φερόε, Νορβηγία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήρι, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Ταϋλάνδη, Τόγκο, Τουρκία και Τυνησίας.