DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Καταγγελία-Βουλιαράτες: Η υπεύθυνη της εκκλησίας του χωριού αρνήθηκε να αναγράψει το όνομα του Κ. Κατσίφα στο εκκλησιαστικό προγράμματα

Καταγγελία-Βουλιαράτες: Η υπεύθυνη της εκκλησίας του χωριού αρνήθηκε να αναγράψει το όνομα του Κ. Κατσίφα στο εκκλησιαστικό προγράμματα

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών σε αναρτηση της στο facebook καταγγέλλει την υπεύθυνη της εκκλησίας στους Βουλιαράτες οτι αρνήθηκε να αναγραψει το όνομα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο εκκλησιαστικό πρόγραμμα που τοιχοκολλειται έξω από τον Ναό. .

Αναλυτικα η ανακοίνωση αναφέρει:

ΝΤΡΟΠΗ: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ώρες για την κίνηση της υπεύθυνης της Εκκλησίας Βουλιαρατίου, εν όψει του τριετούς μνημόσυνου του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, να μην αναγραφεί το όνομά του στο εβδομαδιαίο εκκλησιαστικό πρόγραμμα που τοιχοκολλειται έξω από τον Ναό, ως είθισται, για να ενημερώνονται οι πιστοί.

Μάλιστα, συγγενείς του Κατσίφα, με πίκρα και αγανάκτηση, ρώτησαν την υπεύθυνη του ναού για τους λόγους της μη αναγραφής του ονόματος του Κωνσταντίνου, για να λάβουν την απάντηση πως "...δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, μικρό χωριό είστε, όλοι γνωρίζετε για ποιον θα γίνει το μνημόσυνο", αποφεύγοντας την οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά στον 35χρονο Βορειοηπειρώτη που διατηρούσε "τα Ιερά και τα Όσια" κι έκανε πράξη το σύνθημα "με το αίμα μου να γράψετε Ελλάδα σ' αγαπώ".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η ίδια έβλεπε την δράση και τους σημαιοστολισμούς του Βουλιαρατίου με την Ελληνική σημαία από τον Κατσίφα ήταν η φράση που του είχε πει αρκετό καιρό πριν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από άνδρες της Αλβανικής Αστυνομίας: "Δεν είστε περισσότερο Έλληνες εσείς εδώ".

Βέβαια, η ηλικιωμένη κυρία, εκτός από υπεύθυνη του Ιερού Ναού του χωριού Βουλιαρατίου κατέχει και σημαντική θέση ως υπάλληλος της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Μας λυπεί ιδαίτερα τόσο η στάση της ως Ελλαδίτισσα όσο και ως Χριστιανή και υπάλληλος της Μητρόπολης.

Τη στιγμή που γίνονται δεκάδες μνημόσυνα υπέρ της ψυχής του Κωνσταντίνου από Έλληνες ανά τον κόσμο στο ίδιο του το χωριό, που άφησε την τελευταία του πνοή, κάποιοι δήθεν χριστιανοί και "παραπάνω" Έλληνες αρνούνται ακόμη και το όνομα του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τύχη έφερε την συγκεκριμένη κυρία 20 χρόνια πριν στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου.

Συνάντηση Τασούλα με την πρόεδρο του αλβανικού κοι...
Ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την ψήφο των ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...