ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Καραντίνα τρείς ημέρες όσοι εισέλθουν Ελλάδα από το εξωτερικό

Καραντίνα τρείς ημέρες όσοι εισέλθουν Ελλάδα από το εξωτερικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των γιορτών.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι και η μείωση της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας από τις 10 που είχε εξαγγελθεί στις 3 ημέρες , για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021. Κατά συνέπεια το μετρό αυτό ισχύει και για τους Βορειοηπειρώτες οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου της Κακαβιάς.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρέπει όλοι να «δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν έντονες οι αντιδράσεις από εκείνους που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν για δέκα ημέρες σε καραντίνα. 

Όμως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί το αίτημα των Βορειοηπειρωτών για την κατάργηση του υποχρεωτικού test COVID που πρέπει να υποβληθούν στην Αλβανία για να ταξιδέψουν Ελλάδα. Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα το κόστος είναι περίπου 100 ευρώ , ένα δυσβάσταχτο ποσό για έναν Βορειοηπειρώτη υπερήλικα αλλά και για μια οικογένεια που θα χρειαστεί επισκεφθεί την Ελλάδα. Από την ημέρα που θεσπίστηκαν τα μέτρα όσοι περνούν έχουν στα χέρια τους το αρνητικό τεστ το οποίο ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά δεν το «αναγνωρίζει» και το κλιμάκιο που βρίσκεται στο τελωνείο πραγματοποιεί εκ νέου test.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...