Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η αμερικανική πρεσβεία με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου απαιτεί περισσότερα πράγματα στην πράξη παρά από λόγια.

Επισημαίνει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στον κόσμο σε βασικούς μηχανισμούς κατά της διαφθοράς για να διασφαλίσουν ότι οι χώρες εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τις χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Η διαφθορά απειλεί την ασφάλεια, την οικονομική ισότητα, υπονομεύει το κράτος δικαίου και υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς. Η διαφθορά απειλεί τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες παγκοσμίως και οδηγεί στη διάβρωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί περισσότερα από λόγια, γι' αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στον κόσμο σε βασικούς μηχανισμούς κατά της διαφθοράς για να διασφαλίσουν ότι οι χώρες εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας να θέσουμε υπόλογους τους διεφθαρμένους παράγοντες. «Καλούμε όλες τις χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.