ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την καταδίκη του σοσιαλιστή Δημάρχου Κουτσόβας – Θα υπάρξει καθαίρεση;

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την καταδίκη του σοσιαλιστή Δημάρχου Κουτσόβας – Θα υπάρξει καθαίρεση;

Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης 4 μηνών του δημάρχου της Κουτσοβα, Kreshnik Hajdari.

Οι ελληνικές αρχές κατόπιν αιτήματος του Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας απέστειλε την απόφαση του δικαστηρίου Ιωαννίνων, όπου ο Kreshnik Hajdari καταδικάστηκε το 1999 με την κατηγορία της «παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια».

Με βάση τη νέα εξέλιξη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να πραγματοποιήσει δημόσια συνεδρίαση για τα νέα στοιχεία της έρευνας που απέστειλε το Γραφείο Αποποινικοποίησης στη Γενική Εισαγγελία και αφορούν τον φάκελο του Σοσιαλιστή Δημάρχου.

Στο μεταξύ, στον SPAK ο εισαγγελέας Dritan Prençi συνεχίζει την έρευνα σε βάρος του Kreshnik Hajdar, για την κατηγορία της «Πλαστογραφίας του εντύπου της αυτοδήλωσης».

Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από 5 μήνες, το SPAK ακόμη δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την υπόθεση αυτή, παρόμοια με άλλα προηγούμενα που έχουν ερευνήσει ο SPAK και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Το όνομα του Kreshnik Hajdar είναι ανάμεσα στα ονόματα 18 καταδικασθέντων, Αλβανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο των Ιωαννίνων.

Όμως το γεγονός ότι δεν ανέφερε την τιμωρία στο έντυπο της αυτοδήλωσης, ο Hajdar κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα παραμονής ως δήμαρχος της Κουτσόβα.

Η απόφαση για την τιμωρία του δημάρχου Kreshnik Hajdari δόθηκε το 1999 από τον μοναδικό δικαστή του ποινικού δικαστηρίου Ιωαννίνων Νικόλαο Ράπτη. Ο δικαστής τον έκρινε ένοχο και καταδίκασε αρχικά τον Hajdar σε φυλάκιση 4 μηνών και στη συνέχεια μετέτρεψε αυτή την ποινή σε πρόστιμο 1500 δραχμών.

Η ποινή αυτή δεν δηλώθηκε στο έντυπο της αυτοδήλωσης από τον Hajdari όπως επιβάλει ο νομός.

Ο συνασπισμός «Μαζί κερδίζουμε» και οι κάτοικοι του χωριού Λούμας στη Κουτσόβα, έχουν κινητοποιήσει τη Γενική Εισαγγελία, την ΚΕΕ και την Ειδική Εισαγγελία του SPAK για έρευνα.

Ο ίδιος ο Hajdari ισχυρίζεται, εκτός του ότι δεν είχε γνώση της ποινής, θεώρησε την υπόθεση διοικητική και ότι δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει και να εκλεγεί επικεφαλής του δήμου Κουτσοόβας με το επιχείρημα ότι δεν αποτελεί στα στοιχεία υποχρεωτικής δήλωσης.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι πληροφορίες από την Ελλάδα τονίζεται ότι ο Hajdari ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης που καθόριζε εκτός από την τιμωρία και την άμεση απέλασή του από την Ελλάδα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...