ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την καταδίκη του σοσιαλιστή Δημάρχου Κουτσόβας – Θα υπάρξει καθαίρεση;

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την καταδίκη του σοσιαλιστή Δημάρχου Κουτσόβας – Θα υπάρξει καθαίρεση;

Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης 4 μηνών του δημάρχου της Κουτσοβα, Kreshnik Hajdari.

Οι ελληνικές αρχές κατόπιν αιτήματος του Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας απέστειλε την απόφαση του δικαστηρίου Ιωαννίνων, όπου ο Kreshnik Hajdari καταδικάστηκε το 1999 με την κατηγορία της «παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια».

Με βάση τη νέα εξέλιξη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να πραγματοποιήσει δημόσια συνεδρίαση για τα νέα στοιχεία της έρευνας που απέστειλε το Γραφείο Αποποινικοποίησης στη Γενική Εισαγγελία και αφορούν τον φάκελο του Σοσιαλιστή Δημάρχου.

Στο μεταξύ, στον SPAK ο εισαγγελέας Dritan Prençi συνεχίζει την έρευνα σε βάρος του Kreshnik Hajdar, για την κατηγορία της «Πλαστογραφίας του εντύπου της αυτοδήλωσης».

Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από 5 μήνες, το SPAK ακόμη δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την υπόθεση αυτή, παρόμοια με άλλα προηγούμενα που έχουν ερευνήσει ο SPAK και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Το όνομα του Kreshnik Hajdar είναι ανάμεσα στα ονόματα 18 καταδικασθέντων, Αλβανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο των Ιωαννίνων.

Όμως το γεγονός ότι δεν ανέφερε την τιμωρία στο έντυπο της αυτοδήλωσης, ο Hajdar κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα παραμονής ως δήμαρχος της Κουτσόβα.

Η απόφαση για την τιμωρία του δημάρχου Kreshnik Hajdari δόθηκε το 1999 από τον μοναδικό δικαστή του ποινικού δικαστηρίου Ιωαννίνων Νικόλαο Ράπτη. Ο δικαστής τον έκρινε ένοχο και καταδίκασε αρχικά τον Hajdar σε φυλάκιση 4 μηνών και στη συνέχεια μετέτρεψε αυτή την ποινή σε πρόστιμο 1500 δραχμών.

Η ποινή αυτή δεν δηλώθηκε στο έντυπο της αυτοδήλωσης από τον Hajdari όπως επιβάλει ο νομός.

Ο συνασπισμός «Μαζί κερδίζουμε» και οι κάτοικοι του χωριού Λούμας στη Κουτσόβα, έχουν κινητοποιήσει τη Γενική Εισαγγελία, την ΚΕΕ και την Ειδική Εισαγγελία του SPAK για έρευνα.

Ο ίδιος ο Hajdari ισχυρίζεται, εκτός του ότι δεν είχε γνώση της ποινής, θεώρησε την υπόθεση διοικητική και ότι δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει και να εκλεγεί επικεφαλής του δήμου Κουτσοόβας με το επιχείρημα ότι δεν αποτελεί στα στοιχεία υποχρεωτικής δήλωσης.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι πληροφορίες από την Ελλάδα τονίζεται ότι ο Hajdari ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης που καθόριζε εκτός από την τιμωρία και την άμεση απέλασή του από την Ελλάδα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...