Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El-Periodico, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία συμφώνησε να φιλοξενήσει 1000 Αφγανούς.

Χθες αναμενόταν να έρθει η πρώτη ομάδα Αφγανών, περίπου 300 ατόμα, και θα φιλοξενηθούν στους κοιτώνες της Φοιτητικής Πόλης στα Τίρανα αλλα και σε ορισμένα ξενοδοχεία στο Δυρράχιο. Όμως λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπουλ η πτήση δεν πραγματοποιήθηκε.

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων "Μητέρα Τερέζα", γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες, έχουν στηθεί στρατιωτικές σκηνές στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η ιατρική και ψυχολογική εξέτασή τους και στη συνέχεια θα σταλούν στους χώρους που έχουν οριστεί για την διαμονή τους.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ο οποίος νοιάζεται πιο πολύ να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα την στιγμή που η χώρα του έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, απάντησε στους επικριτές του πως «ότι όλη αυτή η απόφαση ελήφθη όχι μόνο επειδή ζητήθηκε από τις ΗΠΑ, αλλά ως μια μορφή υποστήριξης για τους Αφγανούς πολίτες, που περνούν μια δύσκολη περίοδο, και η Αλβανία κατά κάποιο τρόπο το πέρασε το ιδιο, πριν από χρόνια. Η Αλβανία εκπληρώνει την ευθύνη της ως μέλος του ΝΑΤΟ και εξαιτίας αυτού που εκπροσωπούμε ως έθνος.