ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έντονη διαμαρτυρία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στη δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας για την επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Έντονη διαμαρτυρία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στη δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας για την επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Την έντονη διαμαρτυρία της για την επίθεση προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από δημοσιογράφο και καλεσμένο σε εκπομπή που προβάλλεται στη δημόσια αλβανικής τηλεόραση, εκφράζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων με επιστολή της προς τη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Σύμφωνα με την επιστολή που στάλθηκε στον Γενικό Διευθυντή, Ελευθέριο Γιότι, και την Προϊσταμένη των Οπτικοακουστικών Μέσων Αουρέλα Κρασνίκι, στις 12 Ιανουαρίου 2023 στην εκπομπή με τίτλο "ADN", που είχε ως θέμα "Νόλι, Γιαννουλάτος και η ανεξαρτησία της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", ο δημοσιογράφος Ιλίρ Ουζεΐρι και ο καλεσμένος στο πάνελ Πελούμπ Τζούφι, καταφέρθηκαν εναντίον του Προκαθημένου της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Κοινότητας της χώρας με απίστευτους χαρακτηρισμούς.

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής στην επιστολή δεν στέκεται στις ύβρεις και την επιθετική διάθεση των δυο συνομιλητών, οι θέσεις των οποίων είναι γνωστές στην αλβανική κοινή γνώμη σύμφωνα με την ανακοίνωση, αλλά στο γεγονός ότι αυτές φιλοξενήθηκαν στην οθόνη της Δημόσιας Τηλεόρασης της χώρας. "Πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό περιεχόμενο το οποίο ρίχνει λάσπη και μόνο στόχο έχει να διχάσει το κοινό", σημειώνεται από την Αρχιεπισκοπή.

Παράλληλα η όλη αυτή συζήτηση και η στάση της αλβανικής τηλεόρασης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που δημόσια υποστηρίζει. Την αρμονική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Η Αρχιεπισκοπή τονίζει ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αδιαφορούν και για το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δημόσιο μέσο το οποίο παρακολουθούν χιλιάδες φορολογούμενοι Αλβανοί Ορθόδοξοι πολίτες, οι οποίο συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση του μέσου, το οποίο με τέτοιου είδους φιλοξενίες δείχνει να μην τους σέβεται.

Ο υπογράφων την επιστολή διαμαρτυρίας κ. Θωμάς Δήμα, προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, υπενθυμίζει προς τους αποδέκτες ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος είναι ο πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων Χριστιανών της Εκκλησίας της Αλβανίας και εδώ και κάτι περισσότερο από 30 χρόνια βρίσκεται στο πηδάλιο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, αναγνωριζόμενος από όλες τις αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αποτελώντας μία προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας τυγχάνοντας του σεβασμού και της τιμής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανασύσταση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας βαδίζοντας στο δρόμο που είχε ξεκινήσει η τοπική αυτή Εκκλησία πριν την κήρυξη αθεϊσμού στη χώρα από το καθεστώς Χότζα. Τέλος, υπενθυμίζει ότι ο Μακαριώτατος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας προάγοντας στην αρμονική συμβίωση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

"Με το αίτημα και την πεποίθηση ότι θα παρέμβετε για να διορθώσετε αυτές τις ανωμαλίες, εκφράζουμε τον σεβασμό και την προθυμία μας να συνεργαστούμε στο μέλλον", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το βίντεο με την επίμαχη εκπομπή:


orthodoxianewsagency.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...