ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έντονη διαμαρτυρία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στη δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας για την επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Έντονη διαμαρτυρία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στη δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας για την επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Την έντονη διαμαρτυρία της για την επίθεση προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από δημοσιογράφο και καλεσμένο σε εκπομπή που προβάλλεται στη δημόσια αλβανικής τηλεόραση, εκφράζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων με επιστολή της προς τη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Σύμφωνα με την επιστολή που στάλθηκε στον Γενικό Διευθυντή, Ελευθέριο Γιότι, και την Προϊσταμένη των Οπτικοακουστικών Μέσων Αουρέλα Κρασνίκι, στις 12 Ιανουαρίου 2023 στην εκπομπή με τίτλο "ADN", που είχε ως θέμα "Νόλι, Γιαννουλάτος και η ανεξαρτησία της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", ο δημοσιογράφος Ιλίρ Ουζεΐρι και ο καλεσμένος στο πάνελ Πελούμπ Τζούφι, καταφέρθηκαν εναντίον του Προκαθημένου της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Κοινότητας της χώρας με απίστευτους χαρακτηρισμούς.

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής στην επιστολή δεν στέκεται στις ύβρεις και την επιθετική διάθεση των δυο συνομιλητών, οι θέσεις των οποίων είναι γνωστές στην αλβανική κοινή γνώμη σύμφωνα με την ανακοίνωση, αλλά στο γεγονός ότι αυτές φιλοξενήθηκαν στην οθόνη της Δημόσιας Τηλεόρασης της χώρας. "Πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό περιεχόμενο το οποίο ρίχνει λάσπη και μόνο στόχο έχει να διχάσει το κοινό", σημειώνεται από την Αρχιεπισκοπή.

Παράλληλα η όλη αυτή συζήτηση και η στάση της αλβανικής τηλεόρασης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που δημόσια υποστηρίζει. Την αρμονική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Η Αρχιεπισκοπή τονίζει ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αδιαφορούν και για το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δημόσιο μέσο το οποίο παρακολουθούν χιλιάδες φορολογούμενοι Αλβανοί Ορθόδοξοι πολίτες, οι οποίο συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση του μέσου, το οποίο με τέτοιου είδους φιλοξενίες δείχνει να μην τους σέβεται.

Ο υπογράφων την επιστολή διαμαρτυρίας κ. Θωμάς Δήμα, προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, υπενθυμίζει προς τους αποδέκτες ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος είναι ο πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων Χριστιανών της Εκκλησίας της Αλβανίας και εδώ και κάτι περισσότερο από 30 χρόνια βρίσκεται στο πηδάλιο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, αναγνωριζόμενος από όλες τις αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αποτελώντας μία προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας τυγχάνοντας του σεβασμού και της τιμής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανασύσταση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας βαδίζοντας στο δρόμο που είχε ξεκινήσει η τοπική αυτή Εκκλησία πριν την κήρυξη αθεϊσμού στη χώρα από το καθεστώς Χότζα. Τέλος, υπενθυμίζει ότι ο Μακαριώτατος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας προάγοντας στην αρμονική συμβίωση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

"Με το αίτημα και την πεποίθηση ότι θα παρέμβετε για να διορθώσετε αυτές τις ανωμαλίες, εκφράζουμε τον σεβασμό και την προθυμία μας να συνεργαστούμε στο μέλλον", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το βίντεο με την επίμαχη εκπομπή:


orthodoxianewsagency.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
25 Ιουλίου 2023
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να παράσχουν άδεια προκειμ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...