ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή  της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

H Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης «Αξιολόγηση της απειλής του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος» της EUROPOL, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αλβανικά εγκληματικά δίκτυα είναι πολύ καλά οργανωμένα και λειτουργούν βάσει των αρχών της ιεραρχίας, ενώ προστίθεται ότι ο σεβασμός αποκτάται μέσω της βίας. Η Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή φυτικής κάνναβης που διακινούνται στην ΕΕ. Τα εγκληματικά δίκτυα που ασχολούνται με τo εμπόριο κάνναβης είναι πολύ οργανωμένα.

Σε περίπου 108 σελίδες της έκθεσης, γίνεται αναφορά στην επίθεση που έκανε η Ισπανική Αστυνομία στην αλβανική ομάδα που καλλιέργησε κάνναβη σε ορισμένες ήσυχες περιοχές στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ενώ έγιναν επίσης κατασχέσεις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς την Ολλανδία . Παρά τις αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, με κλειστά σύνορα, οι Αλβανοί διακινητές κατάφεραν και πάλι να κατατάσσονται στην κορυφή της διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας απειλή για την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης.

Μέτα: Τα ναρκωτικά και η διακίνηση αμαυρώνουν την εικόνα της Αλβανίας και την καταστρέφουν

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Europol, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ανθέλληνα Εντι Ραμα ότι είναι υπεύθυνη για την εικόνα της χώρας την οποία μαυρίζουν το εμπόριο ναρκωτικών. Τονίζοντας πως η 25η Απριλίου αποτελεί και ένα δημοψήφισμα ώστε τα ναρκωτικά να αποτελέσουν παρελθόν.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
kourtis
20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
25 Ιουλίου 2023
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να παράσχουν άδεια προκειμ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...