ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή  της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

H Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης «Αξιολόγηση της απειλής του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος» της EUROPOL, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αλβανικά εγκληματικά δίκτυα είναι πολύ καλά οργανωμένα και λειτουργούν βάσει των αρχών της ιεραρχίας, ενώ προστίθεται ότι ο σεβασμός αποκτάται μέσω της βίας. Η Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή φυτικής κάνναβης που διακινούνται στην ΕΕ. Τα εγκληματικά δίκτυα που ασχολούνται με τo εμπόριο κάνναβης είναι πολύ οργανωμένα.

Σε περίπου 108 σελίδες της έκθεσης, γίνεται αναφορά στην επίθεση που έκανε η Ισπανική Αστυνομία στην αλβανική ομάδα που καλλιέργησε κάνναβη σε ορισμένες ήσυχες περιοχές στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ενώ έγιναν επίσης κατασχέσεις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς την Ολλανδία . Παρά τις αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, με κλειστά σύνορα, οι Αλβανοί διακινητές κατάφεραν και πάλι να κατατάσσονται στην κορυφή της διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας απειλή για την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης.

Μέτα: Τα ναρκωτικά και η διακίνηση αμαυρώνουν την εικόνα της Αλβανίας και την καταστρέφουν

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Europol, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ανθέλληνα Εντι Ραμα ότι είναι υπεύθυνη για την εικόνα της χώρας την οποία μαυρίζουν το εμπόριο ναρκωτικών. Τονίζοντας πως η 25η Απριλίου αποτελεί και ένα δημοψήφισμα ώστε τα ναρκωτικά να αποτελέσουν παρελθόν.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...