ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή  της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

H Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης «Αξιολόγηση της απειλής του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος» της EUROPOL, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αλβανικά εγκληματικά δίκτυα είναι πολύ καλά οργανωμένα και λειτουργούν βάσει των αρχών της ιεραρχίας, ενώ προστίθεται ότι ο σεβασμός αποκτάται μέσω της βίας. Η Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή φυτικής κάνναβης που διακινούνται στην ΕΕ. Τα εγκληματικά δίκτυα που ασχολούνται με τo εμπόριο κάνναβης είναι πολύ οργανωμένα.

Σε περίπου 108 σελίδες της έκθεσης, γίνεται αναφορά στην επίθεση που έκανε η Ισπανική Αστυνομία στην αλβανική ομάδα που καλλιέργησε κάνναβη σε ορισμένες ήσυχες περιοχές στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ενώ έγιναν επίσης κατασχέσεις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς την Ολλανδία . Παρά τις αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, με κλειστά σύνορα, οι Αλβανοί διακινητές κατάφεραν και πάλι να κατατάσσονται στην κορυφή της διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας απειλή για την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης.

Μέτα: Τα ναρκωτικά και η διακίνηση αμαυρώνουν την εικόνα της Αλβανίας και την καταστρέφουν

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Europol, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ανθέλληνα Εντι Ραμα ότι είναι υπεύθυνη για την εικόνα της χώρας την οποία μαυρίζουν το εμπόριο ναρκωτικών. Τονίζοντας πως η 25η Απριλίου αποτελεί και ένα δημοψήφισμα ώστε τα ναρκωτικά να αποτελέσουν παρελθόν.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
12 Οκτωβρίου 2024
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...