Τα Ενιαία σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους Βουλιαράτες και της Δερβιτσάνης, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη δραστηριότητα με θέμα: "Ταξιδεύουμε και ζωγραφίζουμε τον τόπο μας". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία.

Διοργανώθηκε από κοινού με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο παρουσία του Γενικού Προξένου κου Δημητρίου Σαχαρίδη, του δημάρχου Δροπόλης και εκπροσώπου του Τοπικού Γραφείου Παιδείας Φοινίκης- Δρόπολης κας Ελευθερίας Βάσου.

Επισκέφθηκαν μέρη στην Άνω Δρόπολη που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης Στέφανος Τάτσης ( Στέφος). Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο χωριό Βόδριστα. (Γενέτειρα εκ μητρός του ζωγράφου) .

Οι μαθητές είδαν από κοντά τοπία του χωριού ( παλιές πετρόκτιστες πόρτες, την εκκλησία των Ταξιαρχών, το κέντρο του χωριού ) τα οποία ο ίδιος έχει ζωγραφίσει. Τα παιδιά ,αφού περιηγήθηκαν τα τοπία, άρχισαν να ρίχνουν τις δικές τους πρώτες πινελιές , μιμούμενοι το ζωγράφο, με τα πλούσια υλικά μέσα ζωγραφικής που είχε μαζί του ο κάθε μαθητής, τα οποία πρόσφερε η Ελληνική Πρεσβείας μας