ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ντούλες: Η Χειμάρρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος

6578976896789876

Η Χειμάρρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατήγγειλε στην ΕΡΤ και την εκπομπή των Κώστα Παπαχλιμίντζου και της Χριστίνας Βίδου «Συνδέσεις» ο επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, Βαγγέλης Ντούλες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «πριν τις εκλογές μία εβδομάδα, 8 – 9 μέρες, ξεκίνησε αυτή η άκρως επιθετική εθνικιστική ρητορική του κ. Ράμα κατά του υποψήφιου μας και εκλεγμένου σήμερα δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Δεν ήταν απλά και μόνο μία επιθετική πολιτική ρητορική. Ήταν προσβλητική. Ήταν μία ρητορική με την οποία ο Ράμα μας έχει συνηθίσει αλλά όχι με τέτοια ένταση. Σας αναφέρω λόγου χάρη ότι την τελευταία προεκλογική ημέρα, την ημέρα Παρασκευή, μόνον το απόγευμα είχε τρεις προεκλογικές ομιλίες κατά των οποίων στο ήμισυ τους, ανεξαρτήτως το πού βρισκόταν, στην περιφέρεια των Τιράνων, στο κέντρο των Τιράνων είτε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή κατά το ήμισυ του χρόνου αναφέρθηκε κατά του κυρίου Μπελέρη. Είναι πρωτοφανές. Τα συμφέροντα στην περιοχή της Χειμάρρας για τον Ράμα και τους πελάτες του είναι τεράστια. Η Χειμάρρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Σε ερώτηση για το ποιος θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από αυτό » ο κ. Ντούλες απάντησε «Είναι πολλοί οι λεγόμενοι στην αλβανική πολιτική αντιπαράθεση ολιγάρχες. Αν θα δείτε τα θέρετρα από τα Ακροκεραύνια όρη , την κάθοδο των Δρυμάδων και μέχρι την άλλη πλευρά του δήμου της Χειμάρρας[…] έχουμε ακριβώς τεράστιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν νόμιμα σε ντόπιους κατοίκους ως επί το πλείστον ελληνικής καταγωγής, το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται[…] με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου απαλλοτριώνονται υπέρ πελατειακών συμφερόντων του κ. Ράμα».

Σε ερώτηση αν υπονοεί ότι υπάρχει πίσω από αυτό ο κ. Ράμα και το υπουργικό του Συμβούλιο απάντησε « Να σας πω και κάτι πιο έμπρακτο και τοις πάσι γνωστό. Ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, επωφελήθηκε από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ψηφίζει και η ίδια σύζυγος του. Του παραχωρήθηκε μια τεράστια έκταση στο Δήμο της Χειμάρρας με την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για την ανέγερση τουριστικού θέρετρου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι εμπλοκή υπάρχει, τι διαπλοκή και τι συμφέροντα επενδύουν στη Χειμάρρα. Και αυτή τη στιγμή βρίσκουν μπροστά τους τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο με το πρόγραμμά του και όλους εμάς ο οποίος δεν έχει συμβιβαστεί, δεν έχει υποκύψει στις πιέσεις, οπότε οδηγούμαστε σε ακραίες λύσεις όπως είναι η φυλάκιση»

«Προφανώς δεν ξέρω τι λέει η αλβανική νομοθεσία, αλλά η απαλλοτρίωση εδώ τουλάχιστον και σε άλλες χώρες είναι απαλλοτριώνω ένα οικόπεδο για παράδειγμα να ανοίξω έναν δρόμο να φτιάξω μια πλατεία. Κάτι τέλος πάντων δημοσίου συμφέροντος. Εκεί γίνεται απαλλοτρίωση για να τα πάρει κάποιος άλλος και να χτίσει ένα ξενοδοχείο;» ήταν η επόμενη ερώτηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου με τον κ. Ντουλέ να απαντά « Ακριβώς. Δηλαδή αν έχετε μια συγκεκριμένη έκταση η οποία είναι σε μια περιοχή παράκτια, μπορεί αύριο να βρεθείτε στο πλαίσιο μιας απόφασης εσείς και μερικοί άλλοι όπου η έκταση αυτή παραχωρείται σε μένα σε κάποιον άλλο για την ανέγερση ενός θερέτρου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου βάσει του νόμου περί στρατηγικών επενδυτών στον τομέα του τουρισμού».

Ο Παναγιώτης Μπάρκας, ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Τίρανα, αναφερόμενος στη ρητορική του κ. Ράμα είπε ότι « Εγώ πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει ακριβώς τη σημασία της νίκης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα και να βρει ένα αποκούμπι, ένα στήριγμα στον αλβανικό ανθελληνισμό για να μπορέσει έτσι να αποφύγει δηλαδή τη σηματοδότηση της βαριάς αυτής ήττας που δέχτηκε. Διότι θεωρείται στην αλβανική κοινή γνώμη ότι ήταν η σημαντικότερη εξέλιξη στις δημοτικές αυτές εκλογές και προηγείται μάλιστα και της νίκης του ίδιου του Ράμα στο βορρά της Αλβανίας, της Σκόδρας».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
23 Μαρτίου 2025
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε με περηφάνια την Επέτειο του 1821 με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μακά...
23 Μαρτίου 2025
Την ευγνωμοσύνη του και την εκτίμησή του για την αναγνώριση από την πόλη της Νέας Υόρκης της επετείο...
19 Φεβρουαρίου 2025
«Είσαστε η πιο ισχυρή φωνή της Ελλάδος έξω από τα σύνορα και στα 100 χρόνια δράσης το έχετε αποδείξε...
17 Φεβρουαρίου 2025
Του Αντώνη Μπέζα (*) Σε εφαρμογή του ν. 96/2017 «Για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκ...
02 Φεβρουαρίου 2025
 Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας μεγάλος Ιεράρχης! Του Αντώνη Μπέζα...
29 Ιανουαρίου 2025
Μαρτυρίες για γεγονότα-σταθμούς, στην ανηφορική πορεία του μακαριστού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, Αναστά...
09 Ιανουαρίου 2025
Έγινε την Τετάρτη 18-12-24 η υπογραφή της σύμβασης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Ιωαννίνων - Κακαβιάς, ένα έργο πο...