Οι βουλευτές κ.κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης συναντήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, κ. Mirela Kumbaro, στο πλαίσιο επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στα Τίρανα.

Η κ. Kumbaro ενημέρωσε τους Έλληνες βουλευτές σχετικά με τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και τον αντίκτυπο που πιθανόν θα έχει στην κοινωνία το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του αλβανικού Κοινοβουλίου, κ. Arben Pellumbi, οι Έλληνες βουλευτές αντήλλαξαν απόψεις για την ενεργειακή κρίση, την κλιματική αλλαγή αλλά και τα ευρεία περιθώρια συνεργασίας των δυο κοινοβουλίων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τεχνογνωσία την οποία μπορεί να παρέχει η Βουλή των Ελλήνων στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος τους ενημέρωσε για το έργο της Αρχιεπισκοπής και αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που επί 30 χρόνια γίνεται από την Εκκλησία της Αλβανίας, εκφράζοντας την πάγια θέση του για την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και των πολιτισμών.

Τέλος, οι κκ. Αυγερινοπούλου και Ζαχαριάδης συναντήθηκαν με τους κκ. Ηλία Κατσούρη και Denald George Tafani, μέλη της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ένωσης Αλβανίας και συζήτησαν για τον εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, τα εργαλεία συνεργασίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος των δυο χωρών.