ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Καταδίκασαν τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε 8,6 χρόνια φυλάκισης

​Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Καταδίκασαν τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε 8,6 χρόνια φυλάκισης

Το δικαστήριο της Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών. Είναι η πρώτη φορά που ένα αλβανικό δικαστήριο καταδικάζει έναν Έλληνα πολίτη για υποκίνηση μίσους και βίας για προσβολή εθνικών συμβόλων.

Η απόφαση βγήκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021, λίγες μέρες πριν την επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και σίγουρα πρόκειται για αντίποινα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση η ποινή αφορά την διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που πραγματοποίησε το Κίνημα της Αναγέννησης της Βορείου Ηπείρου στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Δρόπολης στην οποία συμμετείχαν πολλοί Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας για τον οποίο η Εισαγγελία Αργυροκάστρου είχε ξεκινήσει έρευνα κατόπιν εντολής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκείνη την περίοδο, όπου λίγους μήνες αργότερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 αλβανικές δυνάμεις της RENEA τον εκτέλεσαν.

Βέβαια η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα αφού στην συγκεκριμένη εκδήλωση τα μοναδικά σύμβολα που υπήρχαν είναι η Ελληνική σημαία και η σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 

Η Αλβανική κυβέρνηση καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με την έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα το οποίο καθυστερεί έχοντας υπερβεί τα συνταγματικά χρονικά περιθώρια.

Αντίδραση θα υπάρξει άραγε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την πρωτοφανή καταδίκη ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη από την Αλβανική δικαιοσύνη;Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Νοεμβρίου 2022
Οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Κογκρέσο, σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση κα...
25 Οκτωβρίου 2022
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...
06 Νοεμβρίου 2022
Λαογραφικό Φεστιβάλ Μειονοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Π.Σ. Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς με την οι...
05 Νοεμβρίου 2022
Έχω υποστηρίξει και άλλες φορές ότι τα Τίρανα εργάζονται διαχρονικά με υπόγειες πολιτικές «ήπιου διω...