Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσπρωτία Βασίλης Γιόγιακας επέλεξε την 12η Δεκεμβρίου 2021 στο Αλύκο της Βορείου Ηπείρου, ημέρα που η τοπική κοινωνία και το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μνημονεύει και τιμά τους τέσσερεις νέους που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς Χότζα να προβεί σε δηλώσεις που αφορά το επίδομα των ανασφάλιστων υπερήλικων της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του πριν ένα μήνα, ανέφερε την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται η διάταξη για το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Έκτοτε έχει περάσει ένας μήνας και η συγκεκριμένη τροπολογία ακόμα να ψηφιστεί.

Αρκετοί Βορειοηπειρώτες εξέφρασαν την δυσφορία τους για την συγκεκριμένη δήλωση του κ. Γιόγιακα και ένιωσαν για άλλη μια φορά την κοροϊδία.

Σύμφωνα με οργανώσεις και κύκλους Βορειοηπειρωτών ο κ. Γιόγιακας έχει προβεί και στο παρελθόν σε δηλώσεις - υποσχέσεις για θέματα Βορειοηπειρωτών οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί από την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση.

Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον αγώνα που κάνει ο κ. Γιόγιακας για την κοινότητα μας, πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον.