Εξιτήριο από το νοσοκομείο Mount Sinai Hospital του Μανχάταν πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου το απόγευμα της Τετάρτης υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ.

Ο Παναγιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και τον Επίσκοπο Μηδείας εξήλθε από το νοσοκομείο και ευχαρίστησε ε άπαντες για το ενδιαφέρον τους και ιδιαίτερα τους ομογενείς γιατρούς για τους οποίους υπερηφανευόμεθα.

Αναλυτικά η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη:

«Είμαι χαρούμενος που εξέρχομαι υγιής από το νοσοκομείο χάρη στις φροντίδες του αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των γιατρών.Χάρηκα πολύ που βρήκα πολλούς ομογενείς ιατρούς και όχι τυχαίους αλλά επιφανείς ομογενείς γιατρούς για τους οποίους υπερηφανευόμεθα.

Ήταν μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, την ξεπέρασα με την βοήθεια του Θεού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ευλογία Θεού που βρέθηκα εδώ αυτές τις μέρες που διαπιστώθηκε το πρόβλημά μου και το λύσαμε και το θεραπεύσαμε με τους καλούς γιατρούς, όπως είπα, και αναχωρώ την Κυριακή το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβω τα καθήκοντά μου, τα οποία άφησα προσωρινά.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων, όλους, ιδιαιτέρως του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αλλά και των ΜΜΕ τα οποία, εξ όσων παρακολούθησα, έδειξαν ιδιαίτερο και στοργικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της υγειούς καταστάσεώς μου.

Τους ευχαριστώ και τους ευλογώ όλους, εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας. Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν, χωρίς αρρώστιες».

Ευχή για ταχεία και πλήρη ανάρρωση, απεστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Συμμετέχοντες εν προσευχή εις την δοκιμασία, ολοψύχως ευχόμεθα εις τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Βαρθολομαίο ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.

Τηλεφωνικώς του ευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε tweet με ευχές του για περαστικά στον Παναγιώτατο.