DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Στην Αλβανία εξελίσσεται Στατιστική Γενοκτονία

​Στην Αλβανία εξελίσσεται Στατιστική Γενοκτονία

Όποιος έχει και την παραμικρή εμπιστοσύνη ότι στην Αλβανία διεξάγεται Απογραφή (Cens την αποκαλούν), μόνο αυταπάτες κουβαλάει. Σας αφηγούμαι συνοπτικά την ψεσινή εμπειρία μου. Καθώς έβγαινα από την κατοικία μου, ψες το βράδυ, ήρθα αντιμέτωπος με μια γυναίκα κι ένα κορίτσι κι αμέσως κατάλαβα ότι μου "είχε στήσει καρτέρι" ένα δημοσκοπικό δίδυμο. Αφού ανταλλάξαμε τις καθιερωμένες φιλοφρονήσεις, με ευγένεια μου ζήτησαν αν είχα κάποια λεπτά στη διάθεσή μου να τους απαντήσω στα δημοσκοπικά ερωτήματα.

Εξέφρασα την προθυμία μου κι αμέσως αρχίσαμε να αποτυπώνουμε στο Τάμπλετ τα ερωτήματα και τις απαντήσεις. Κι όλα προχωρούσαν μια χαρά ώσπου φτάσαμε στα επίμαχα ερωτήματα για την εθνικότητα, τη θρησκευτική πίστη και τη μητρική γλώσσα. Είχα δηλώσει προηγουμένως ότι είμαι κάτοχος κι αλβανικής κι ελληνικής ιθαγένειας, οπότε και η δημοσκόπος, με μαεστρία, ξεπέρασε τα κρίσιμα ερωτήματα κι από το ερώτημα 167 πάει αμέσως στο ερώτημα 180 κι ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει τη συνέντευξη.

- Δε γυρίζουμε λίγο πίσω, της λέω.

- Γιατί, μου λέει, απαντήσατε στα προηγούμενα ερωτήματα.

- Όχι σε όλα, της λέω με ευγένεια. Δε με ρωτήσατε για την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη μητρική γλώσσα.

- Μα αφού δηλώσατε, ότι έχετε κι ελληνική ιθαγένεια, μου λέει.

- Υπάρχουν και οι ερωτήσεις, που σας ανάφερα, τις οποίες δε μου τις κάνατε.

-Δεν υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις, μου λέει.

Και με δακτυλοτουργικό τρόπο αρχίζει ξανά να μου δείχνει τις απαντήσεις από την αρχή, χωρίς εγώ να εκφράζω καμιά αντίρρηση. Όταν έφτασε στην ερώτηση 167, της λέω να σταματήσει.

- Ρώτησε με για τις επόμενες, της λέω.

Πατάει και της βγαίνει η ερώτηση 180.

- Και η ερώτηση 168, 169, 170, 171, 172, 173,174, 175, 176, 177, 178,179 πού είναι; - της λέω.

- Δεν ξέρω, αυτές έχει το Τάμπλετ, μου λέει.

Τότε της λέω ότι αν δε μου κάνει τα ερωτήματα αυτά, θα πρέπει να ακυρώσει τη συνέντευξη και να πάει να φτιάξει το τάμπλετ. Κι αυτό έγινε. Ακυρώσαμε τη συνέντευξη.

Ασφαλώς, αμέσως έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στην Αλβανική Στατιστική υπηρεσία INSTAT, όπου κατήγγειλα το συμβάν.

"Mirmembrema! Quhem MIhal Naco, intervistuesja per Censin para disa minutash ne Rrugen Zenel Gjoleka Tirane, ku shpreha gatishmerine per te bere deklarimin nuk kishte ne Tablet pyetjet per kombesine, per perkatesine fetare dhe per gjuhen amtare. Intervisten e nisur e nderpreva, pasi edhe pas insistimit tim, teknologjia nuk i pergjigjej. Merrni masat te kontrolloni Tabletat".

(Kαλησπερα! Ονομάζομαι Μιχάλης Νάτσιος, η δημοσκόπος για το CENSI πριν ολίγων λεπτών στην Οδό Zenel Gjoleka Τίρανα, όπου εξέφρασα την προθυμία μου να προβώ σε αυτοπροσδιορισμό, δεν είχε στο Τάμπλετ τα προαιρετικά ερωτήματα που σχετίζονται με την εθνικότητα, τη θρησκεία και τη μητρική γλώσσα. Τη συνέντευξη που ξεκίνησα τη διέκοψα και την ακύρωσα, αφού στην επιμονή μου να μου γίνουν τα ερωτήματα, η τεχνολογία δεν ανταποκρίνονταν. Όπως λάβετε τα μέτρα για τον έλεγχο των Τάμπλετ.

Είμαι σίγουρος ότι το ΙNSTAT "δεν έλαβε" το μήνυμά μου κι εγώ θα ψάξω να βρω δημοσκόπο να με δημοσκοπήσει όπως πρέπει.

Διατύπωσα δημόσια την εμπειρία μου, για να πειστεί ακόμη και ο πιο καλόπιστος ότι στην Αλβανία, πέρα από τις αυθαίρετες "μειονοτικές ζώνες" που ορίζει η Αλβανική Πολιτεία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εξελίσσεται μια Στατιστική Γενοκτονία που στόχο έχει την πληθυσμιακή αποψίλωση του μεγέθους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των Ορθόδοξων Πιστών στην Αλβανία. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Το μόνο μέσο είναι η αντίδρασή μας και η καταγγελία. Για να μην αποδειχτούμε αύριο ότι "Κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου"...


Μιχάλης Νάτσιος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...