Στις 12 Μαρτίου 2021 ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανάρτησε στο προφίλ του στο facebook τo εξής κείμενο:


"Η Ελλάς υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.
Με την Κροατία θέλουμε να προάγουμε τις οικονομικές μας σχέσεις και την προσπάθεια για κοινή αντίληψη του τρόπου της διαχείρισης των θεμάτων διαχωρισμού θαλασσίων ζωνών που δημιουργεί η Μεσόγειος, τα οποία αντιμετωπίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας - που αποτελεί το διεθνές δίκαιο - και της οποίας η Κροατία και αυτοτελώς και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει συνυπογράψει.
Δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας, Gordan Grlić Radman".


Ο πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου κ. Δημήτριος Περδίκης, έγραψε ως απάντηση το παρακάτω σχόλιο:

"Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντης Κολίλας καταδικάστηκε από δικαστήριο του Αργυροκάστρου σε 8 1/2 έτη φυλάκιση ερήμην επειδή παρευρέθηκε σε μία επετειακή εκδήλωση στους Βουλιαράτες και χαιρέτησε την εκδήλωση έχοντας πίσω του αναρτημένες δυο ελληνικές σημαίες και μία της Βορείου Ηπείρου.

Κατηγορήθηκε για ανυπόστατα γεγονότα απουσία μαρτύρων και συνηγόρων.

Όποιος αναφέρεται σε Βόρειο Ήπειρο έστω ως ιστορικό ή γεωγραφικό χώρο χαρακτηρίζεται τρομοκράτης.

Με αυτά και άλλα πολλά η Αλβανία τρομοκρατεί τον εκεί Ελληνισμό στα πλαίσια της βελούδινης εθνοκάθαρση που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται με διάφορα σχέδια όπως το σχέδιο ΝΕΑ ΧΙΜΑΡΑ που έχει εξαγγείλει ο κύριος Ράμα από την αλβανική βουλή.

Αυτή τη χώρα θα βάλουμε στην ΕΕ; Για να την ευχαριστήσουμε για όσα κάνει;;"