Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά έφερε το κινέζικο εμβόλιο μέσω Άγκυρας στην Αλβανία

Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά έφερε το κινέζικο εμβόλιο μέσω Άγκυρας στην Αλβανία

Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά στη διαχείριση των εμβολίων έστειλε για μια ακόμα φορά την αλβανική ηγεσία στην Τουρκία. Όχι που δεν θα πήγαινε δηλ. εφόσον επί της ηγεσίας του Έντι Ράμα αναβαθμίζονται διαρκώς οι σχέσεις των δυο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επικεφαλής κλιμακίου υπουργών συναντήθηκε κατ' αρχάς με τον πρόεδρο Ερντογάν, που δεν χάνει ευκαιρία να κολακεύει αξιοποιώντας την κορωνίδα των προβλέψεων του πρωτοκόλλου προς τιμήν του, σε κάθε επίσκεψή του.

Ζητούμενο σ' αυτήν τη φάση η προμήθεια ικανής ποσότητας του κινέζικου εμβολίου Sinovac, που εμπορεύεται ο ιδιοκτήτης μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην Τουρκία, Canturk Alagöz, και με τον οποίο συναντήθηκε ο Ράμα. Εκτός της άμεσης προμήθειας συζητήθηκε και η κατασκευή παραγωγικής μονάδας στην Αλβανία για την «κατασκευή επτά (σ.σ.;) τύπων εμβολίων», σύμφωνα με την ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού στην σελίδα του στα social.

Η εξειδίκευση της συμφωνίας έγινε από την υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, που συναντήθηκε με την σειρά της με τον ομόλογό της της Τουρκίας, dr. Ο Φαχρετίν Κόκα. Εκτός της επέκτασης της τουρκικής φαρμακοβιομηχανίας στην Αλβανία, συζητήθηκε και η εμπειρία από την λειτουργία του νοσοκομείου Memorial στο Φίερι, που η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία.

Οι δυο χώρες υλοποιούν Σύμφωνο συνεργασίας υψηλού επιπέδου, όπως αποκαλείται και υπογράφτηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη Ράμα στην Άγκυρα στις 6 Ιανουαρίου και αφορά μεταξύ των άλλων την κατασκευή στα προάστεια της αλβανικής πρωτεύουσας, τεχνολογικού πάρκου, συμφώνως του ανάλογου τουρκικού υποδείγματος.

Γιωργος Κατσαϊτης / enimerosi.com/

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην πολυεθνική άσκ...
Η μητέρα του Βορειοηπειρώτη κατηγορεί τα κυκλώματα...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

10 Ιουνίου 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Μάνλτιν Σίγκα (Madeline Singas) και κατ΄επέκταση για τη...
04 Ιουνίου 2021
Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν συνολικά για την ανοικοδόμηση του Ιε...
01 Ιουνίου 2021
Μια ισχυρή υποψηφιότητα για μια από τις σημαντικότερες θέσεις που έχει λάβει ομογενής λειτουργός της...
29 Μαϊος 2021
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτε...