Από ότι φαίνεται οι λέξεις συγνώμη ή αστοχία απουσιάζει από το λεξιλόγιο του Κυρίου Καχριμάνη. Χθες αποφάσισε και εξέδωσε απαντήσεις στην ιστοσελίδα μας καθώς και στο Δήμο Δρόπολης. Δυστυχώς, διαβάζοντας όλες τις απαντήσεις θα συμπεραίνει κάποιος ότι ο κύριος Περιφερειάρχης επιμένει αμετανόητα, κάτι που σημαίνει, ότι δεν πρόκειται για απροσεξία, αλλά για συνειδητή τοποθέτηση.

Προφανώς ο κύριος Καχριμάνης πιστεύει ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι «τσιφλίκι» του και μπορεί να εμπαίζει αναλόγως την περίσταση από την αρχή της πανδημίας με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Στις απαντήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, επαναλαμβάνει τον όρο Αλβανία, όταν γνωρίζει πως Αλβανοί πολίτες δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη covid-19 στην Ελλάδα. Μάλλον η Αλβανία στην οποίαν αναφέρεται, αν δεν το έχετε καταλάβει είναι η περιοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η οποία αποτελεί δεξαμενή ψήφων για τον κ. Καχριμάνη. Είναι Έλληνες Γηγενείς και όχι ομογενείς όπως μας αποκαλείτε, οι οποίοι είχαμε την ατυχία με το Πρωτόκολο της Φλωρεντίας να «φυλακιστούμε» στο Αλβανικό Κράτος.

Βεβαίως σήμερα, έχουμε την τύχη να είμαστε Έλληνες πολίτες και έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίσετε κ. Καχριμάνη.

Στο πλαίσιο λοιπόν των συνταγματικών μας δικαιωμάτων θα έρεπε να εξηγούσατε την αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Πολιτείας, την ιδιαιτερότητα των Ιωαννίνων και αν μη τι άλλο, να ζητούσατε ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων, προκειμένου να δώσουν βοήθεια και στους Βορειοηπειρώτες. Εσείς προτιμήσατε να τονίζεται χαρακτηριστικά οτι:

H Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει αυξημένα κρούσματα- σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν- ένας σημαντικός αριθμός από αυτά προέρχεται από την Αλβανία. Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί, ούτε να αποσιωπηθεί, ούτε όμως και μπορεί κάποιος να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες. Σε περίοδο πανδημίας ζούμε, αναμενόμενο είναι.

Τι είναι αναμενόμενο για εσάς άραγε; Θα πρέπει να αφήσουμε τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στο έλεος του Θεού;

Αλήθεια γνωρίζετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ηλικιωμένων μας που έχουν πεθάνει από κορονοϊο διότι εντοπίζονταν θετικοί στο rapid test του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά και τους απαγόρευαν την είσοδο στην Ελλάδα ; Με ποιο δικαίωμα απαγορεύουν την είσοδο στην Ελλάδα σε έναν Έλληνα πολίτη…. Σε αντίστοιχη περίπτωση οι Έλληνες που εισέρχονται στην χώρα από τα αεροδρόμια δεν επιστρέφουν πίσω, τους παρέχεται νοσηλεία… Αρα μιλάμε για πολίτες δυο ταχυτήτων….

Στη Βόρειο Ήπειρο έχουμε απομείνει και βαστάμε Θερμοπύλες , λιγοστοί βέβαια, κυρίως ηλικιωμένοι. Μας αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση… δεν χρειάζεται να ζητάτε και τα ρέστα.

*Υποσημείωση τίτλου: Αυτό που μας χρωστούν είναι τουλάχιστον μια συγνώμη*

Φώτης Φράγκος / himara.gr