DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Διαμαρτυρία Μπελέρη: Απόντες οι δήμαρχοι Δρόπολης και Φοινίκης

Screenshot_4-15-1200x827

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη, να ορκιστεί και ν' αναλάβει τα καθήκοντά του, ήταν μια συγκέντρωση ειρηνική, άρτια προετοιμασμένη, με παλμό και με πολλά μηνύματα.

Μια συγκέντρωση εκπνοής της συσσωρευμένης αγωνίας και αγανάκτησης για την άδικη φυλάκιση του εκλεγμένου τους δημάρχου, οργανωμένη από τους ίδιους τους κατοίκους του δήμου Χιμάρας, με την συμμετοχή πολλών Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών, ανάμεσα στους οποίους δύο βουλευτές της ΝΔ, οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Βασίλης Γιόγιακας και ο βουλευτής της Νίκης, και των δημάρχων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας. Μια συγκέντρωση που μίλησαν Αλβανοί και Έλληνες, προσωπικότητες και μη, για να περάσουν το μήνυμα πως η δημοκρατία δεν φυλακίζεται, η εντολή του λαού δεν νοθεύεται. Πως ο λαός της Χιμάρας έχει συνυπάρξει ειρηνικά και αδελφικά με τους Αλβανούς, δύο κοινότητες που αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καταμηνύοντας την διεφθαρμένη και εξαρτώμενη δικαιοσύνη από τις Αρχές και συγκεκριμένα από τον πρωθυπουργό της χώρας. Να περάσουν το μήνυμα πως ο Φρέντη Μπελέρης κρατείτε άδικα με αβάσιμες και χαλκευμένες κατηγορίες μόνον και μόνον να μην ασκήσει τα καθήκοντά του και βγάλει στο φως τις υφαρπαγές που έγιναν και προετοιμάζουν να γίνουν στο περιουσιακό των Χιμαριωτων και των άλλων κοινοτήτων των παραθαλασσίων.

Αυτά κατήγγειλαν ο τέως Αλβανός υπουργός Δικαιοσύνης, ο δικηγόρος του Φρέντη, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Αμερικής από τη Χιμάρα.,η πρόεδρος του ΔΚ Χιμάρας,ο δημοτικός σύμβουλος από το Μπόρσι, ο εκπρόσωπος των Λουκοβιωτών, ο πρόεδρος Ένωσης Χιμαριωτών, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ,ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.Τα είπε ξεκάθαρα στο μήνυμά του ο Αντιπρόεδρος Κομισιόν ενταξιακής πορείας κρατών στην ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, τα είπε στο δίγλωσσο μήνυμά του ο φυλακισμένος δήμαρχος Φρέντη Μπελέρης.

Αυτό που έπεσε στο μάτι ήταν η απουσία των δημάρχων των ελληνικών Δήμων, Φοινίκης και Δρόπολης, του πρόεδρου του κόμματος ΜΕΓΚΑ και άλλων αξιωματούχων παραγόντων του βορειοηπειρωτικού χώρου, που υποκλίνονται ευλαβικά στον πρώτο του κράτους για να μην χάσουν τη θεσούλα τους, όταν οι τωρινές συνθήκες, όπου καταπατούνται δικαιώματα και ελευθερίες, ζητούν την συμπαράσταση όλων, την συμμετοχή και τη φωνή όλων.

Βαγγέλης Παπαχρήστος


ΥΓ: Λίγη συγνώμη, δε βλάπτει

«Για να περιγράψεις έναν παπά, πρέπει να δεις και να συνομιλήσεις με δέκα παπάδες», έλεγε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Honore De Balzak. Αυτό ισχύει και για τον δημοσιογράφο: Να ρωτήσει και να ερευνήσει, βασιζόμενος σε πολλές πηγές.

Στο ρεπορτάζ «Παρόντες βουλευτές και δήμαρχοι από την Ελλάδα, απόντες οι δικοί μας δήμαρχοι στην συγκέντρωση διαμαρτίας στη Χιμάρα», αναφέρονταν και το όνομα του Χρήστου Κίτσιου, από τον οποίο ζητούμε συγνώμη για την ανακρίβεια, διότι ήταν παρόν.

B.Π


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...