Τρία νέα οδικά έργα ΣΔΙΤ στην Αλβανία μέσω κοινοπραξιών
Τρία ακόμη τμήματα θα συμβασιοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών της Αλβανία στο οδικό δίκτυο της χώρας όπως νωρίτερα είχε κάνει και με την οδό Thumanë-Kashar.
Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών της χώρας, προγραμματίζεται να δαπανηθούν πάνω από €1 δισ. για την κατασκευή τριών σημαντικών οδικών τμημάτων και ότι οι συμβάσεις για τα υπόλοιπα τρία τμήματα θα έχουν την ίδια μορφή.
Η Ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας (RTSH) ανέφερε ότι θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για όλους αυτούς τους δρόμους οι οποίοι θα προχωρήσουν μέσω έργου Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μάλιστα ανακοίνωσε και τους νικητές των σχετικών διαγωνισμών.
Το τμήμα Milot-Balldren, με μήκος 13,5 χλμ., θα κοστίσει €53,5 εκατ. και θα κατασκευαστεί από την προσωρινή κοινοπραξία τριών εταιρειών. Από την άλλη, το τμήμα Kashar-Pezë-Lekaj, με μήκος 26,6 χλμ. και κόστος €570 εκατ. θα κατασκευαστεί από έξι εταιρείες οδοποιίας.
Τέλος, το τμήμα Lekaj-Fier, με μήκος 46 χλμ., θα κοστίσει €384 εκατ. και θα κατασκευαστεί από την ένωση οκτώ εταιρειών.
Το 2024, προβλέπεται να επενδυθούν 135 δισεκατομμύρια λεκ (€1,3 δισ), το υψηλότερο ιστορικό επίπεδο από το 1990. Από το 2020 έως το 2024, το ποσό των επενδύσεων στον προϋπολογισμό έχει φτάσει τα 590 δισεκατομμύρια λεκ ή περίπου €5,9 δισ.



Κανένα σχόλιο! Γίνε ο πρώτος.