Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ που διοργανώθηκε στα Σκόπια, και σχολίασε το βέτο της Βουλγαρίας στην ΕΕ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Αποκάλυψε επίσης ότι είπε, χαριτολογώντας, στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ: «Ελπίζω πως δεν θα θέλουν να σας αποκαλέσουν Δυτική Βουλγαρία, γιατί τότε θα πρέπει να διαπραγματευτείτε ξανά με τους Έλληνες…».

Πριν δύο ημέρες, η Βουλγαρία επιβεβαίωσε ότι δεν θα εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την ΕΕ.

Έτσι, η Αλβανία θα πρέπει να περιμένει καθώς οι δύο χώρες εντάσσονται σε ενιαίο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, σημειώνει η ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας Σλόμποντεν Πέτσατ.

Θα πρέπει να περιμένουμε ξανά, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και να βασιζόμαστε στον εαυτό μας και όχι μόνο σε αυτά που λένε οι Βρυξέλλες», τόνισε ο Εντι Ράμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ.


πηγη:hellasjournal.com