ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων έστειλε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του, ειδική εκδήλωση με θέμα «Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στο διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μετά από πρόσκλησή του, ο κ. Nikola Dimitrov, ο κ. Miroslav Gacevic, ο Đorđe Radulović, η κα. Megi Fino, ο κ. Bakir Sadović και η κα. Donika Gërvalla-Schwarz, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ, κ. Gašper Dovžan, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, κ. Olivér Várhelyi.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, που ακολούθησαν τη λήξη της εκδήλωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τόνισε ότι "ήδη από την υιοθέτηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης το 2003, η Ελλάδα είναι σταθερά αφοσιωμένη σε μια Ευρώπη που θα τους συμπεριλαμβάνει όλους και θα είναι γεωγραφικά ολοκληρωμένη». Και πρόσθεσε ότι «για μας, η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης, αλλά ζήτημα χρόνου».

Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σημερινή εκδήλωση να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να επιβεβαιώσουν την προθυμία τους να μετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον κοινό Διάλογο των κρατών-μελών της για το Μέλλον της Ευρώπης.

Μιας Ευρώπης που, όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, προχωράει μπροστά, παρά τα περιστασιακά πισωγυρίσματα, όπως ακριβώς έκανε τόσο με τις Διευρύνσεις προς τη Μεσόγειο τη δεκαετία του '80 όσο και με τις Διευρύνσεις προς τα Ανατολικά τη δεκαετία του '90. Και συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια διαδικασία σε διαρκή εξέλιξη για περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη ενότητα, περισσότερη κοινή δράση και περισσότερες προκλήσεις. Άλλωστε, κατέληξε, έχει ως βασικά συνεκτικά στοιχεία της την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ευημερία, που την κατέστησαν την πλέον ειρηνική ήπειρο εδώ και αιώνες.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...