Τα Σκόπια χρηματοδότησαν βιβλίο ενός ανιστόρητου ψευτοεπιστήμονα, που λέει ότι οι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί

Ένας  ανιστόρητος Αλβανός, που συστήνεται ως… ιστορικός και είναι γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, όπως και για τη συνεργασία του με την αλβανική αστυνομία για τις απηνείς διώξεις σε βάρος Βορειοηπειρωτών που ζουν στις πατρογονικές τους εστίες, κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο του «Arvanites, the Founders of Modern Ελλάδα (Myths of the Greek Historiography)», στις σελίδες του οποίου συναντά κανείς… τέρατα!

Τέρατα τέτοια, μάλιστα, που δύσκολα εντοπίζει κανείς ακόμη και στην παγκόσμια μυθολογία – το ελληνικό τμήμα της οποίας στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρεί να υφαρπάξει, ισχυριζόμενος πως οι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν… Αλβανοί! Ο λόγος για τον Αρμπέν Λάλα, που διαμένει μόνιμα στο Τέτοβο και ανήκει στην κατηγορία των Αλβανών ιστορικών που θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καριέρα γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το βιβλίο του, αν και εκδόθηκε σε μόλις 500 αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα, έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων, της χώρας που έχει διδακτορικό στην παραχάραξη της Ιστορίας στην ευρύτερη περιοχή και η οποία υποτίθεται πως με την -προδοτική- Συμφωνία των Πρεσπών θα καθόταν πλέον «ήσυχη» και δεν θα δημιουργούσε προβλήματα άμεσα ή έμμεσα στα βόρεια σύνορά μας.

Το κατάπτυστο βιβλίο, λοιπόν, καταγράφει με προπαγανδιστική διάθεση την ίδρυση του ελληνικού κράτους από το αρβανίτικο στοιχείο, το οποίο καθορίζει ως αλβανικό. Η εθνικιστική θέση του συγγραφέα φτάνει δε στα άκρα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αμφισβητήσει πολλά από αυτά που αναγράφονται ως αυθαιρεσίες, ενώ κορυφαία στιγμή είναι βέβαια η αναφορά στο… αλβανικό Δωδεκάθεο. Μια αναφορά που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του «ιστορικού» Λάλα να δείξει ότι οι ρίζες των Αλβανών εντοπίζονται γεωγραφικά στην Ελλάδα. «Οι αλβανικές ρίζες στην Ελλάδα χρονολογούνται από παλαιότερη περίοδο, δηλαδή από την αρχαιότητα. Μελετώντας την παλιά γλώσσα των έργων του Ομήρου, "Ιλιάδα" και "Οδύσσεια", (οι μελετητές) θα συναντήσουν καθαρά αλβανικές λέξεις» γράφει μεταξύ άλλων ο Λάλα και συνεχίζει προκλητικά, ισχυριζόμενος πως «τα ονόματα των θεών του Ολύμπου εξηγούνται μόνο στα Αλβανικά. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η έννοια πολλών ονομάτων των αρχαίων θεών μπορεί να εξηγηθεί μόνο στην αλβανική γλώσσα. Τα ονόματα του Δία, της Νέμεσης και της Ρέας προέρχονται από τις λέξεις zë, nëmë και re (φωνή, μητέρα, σύννεφο), κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Αρβανίτες ήταν πάντα εκεί, στην αρχαία Ελλάδα».

πηγη:newsbreak.gr