Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης, LSI, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέτρεψε σε 15 άτομα που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, να εισέλθουν στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου. Για το λόγο αυτό, το LSI ζήτησε στη σημερινή συνάντηση, 12 Μαΐου, της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής την ακύρωση των εκλογών στο Δήμο Δρόπολης.

Ο δικηγόρος του LSI , Altin Kazizaj δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό εάν αυτά τα άτομα έχουν συμπληρώσει ή όχι το έντυπο δήλωσης στα σύνορα ή πώς εισήλθαν στη χώρα.

"Είναι υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ειχαν ειδικά καθήκοντα στα εκλογικά κέντρα", πρόσθεσε ο δικηγόρος του LSI.

Τόνισε ότι οι υποστηρικτές του LSI που κατοικούν στην Ελλάδα, και εισήλθαν στη χώρα κατά την περίοδο των εκλογών ελέγχονταν σε καθημερινή βάση από την αλβανική αστυνομία αν τηρούσαν το μέτρο 14ημερης καραντίνας.

Το φαινόμενο της αυστηρής αστυνόμευσης παρατηρήθηκε κυρίως σε κατοίκους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συγκεκριμένα στον Δήμο Δρόπολης. Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν ότι η αστυνομία τους παρακολουθούσε ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραπλάνησε τους ψηφοφόρους στο Αργυρόκαστρο στις 25 Απριλίου μέσω αποφάσεων για επενδύσεις και αυξήσεις μισθών.

Κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Bledi Çuçi για συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα. "Επικεφαλής της εκστρατείας ήταν ο Arianit Arapi, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας που κατηγορείται ότι είχε δεσμούς με τον Emiliano Shullazi", δήλωσε ο δικηγόρος του PD.

Στην ένσταση  αναφέρεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πιέστηκαν να υποστηρίξουν το SP διαφορετικά δεν θα απολυθούν και η απασχόληση στο δημόσιο τομέα αυξήθηκε σημαντικά.