Συνάντηση του Επικεφαλής της ΑΣΑ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση του Επικεφαλής της ΑΣΑ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση γνωριμίας του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην Περιφέρεια Αττικής με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μέσα σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η συνάντηση γνωριμίας του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέα Κούρτη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Τον Επικεφαλής της παράταξης συνόδευε στη συνάντηση το μέλος της ΑΣΑ, κ. Λάζαρος Κώτσιας.

Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν ζητήματα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο με αφορμή την πανδημία καθώς και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής και σχετίζονται με την Βορειοηπειρωτική κοινότητα καθώς και την ανάπτυξη στους δύο μεγάλους στην Αλβανική Επικράτεια, τον Δήμο Δερόπολης και τον Δήμο Φοινικαίων, όπου διαμένει μεγάλο μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την συνάντηση και αναφέρθηκε στις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινότητα ων Βορειοηπειρωτών. Ειδικότερα, ο κ. Κούρτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου, καθώς αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου – εξόδου και το σφράγισμά του έχει επιφέρει επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία στη Θεσπρωτία αλλά και τεράστια ταλαιπωρία στους Βορειοηπειρώτες που κατοικούν στα Ελληνόφωνα χωριά αλλά και στις ελάχιστες επιχειρήσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο κ. Υπουργός υποστήριξε ότι ελπίζει σύντομα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή και πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα ανάπτυξης που έχουν γίνει και που δρομολογούνται έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ζωής της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας που διαμένει στην Ελλάδα. Επίσης, έγινε ουσιαστική συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στους δύο μεγάλους δήμους της Βορείου Ηπείρου, τον Δήμο Δερόπολης και τον Δήμο Φοινικαίων, όπου διαμένει μεγάλο μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για το αν θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντικά ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω ερήμωση των πατρογονικών εστιών και να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία. 

Ο κ. Υπουργός, από πλευράς του, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν και σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα που διαμένει στην Ελλάδα αλλά και στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και θα συνδράμει στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Στη συνέχεια, συνεχάρη τον κ. Κούρτη για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει στενή συνεργασία με την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και πως θα βρίσκεται στο πλάι τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τ...
Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ Αλβανίας Gent Cakaj - Νέος ανασ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

14 Σεπτεμβρίου 2021
Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του Ο...
11 Σεπτεμβρίου 2021
«Δεν υπάρχουν θρησκείες που διδάσκουν τη βία και το θάνατο, αλλά θρησκείες που διδάσκουν την αγάπη, ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονί...
29 Αυγούστου 2021
Περισσότερα από 750.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το Ταμείο Αρωγής της πατρίδας μας, που συ...
13 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριάκος ο Αγκωνίτης και Marin Barleti , οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα της ...
12 Σεπτεμβρίου 2021
Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η Εκκλησία τιμά ως Αγίους και Νεομάρτυρες τον Χρυσόστ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Τα διαχρονικά «έργα ανάπτυξης» στην Βόρειο Ήπειρο….που δεν έγιναν ποτέ! Γράφει ο Φώτης Φράγκος Με έκ...
04 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ασκός του Αιόλου για δρομολόγηση γεγονότων με θέατρο εξελίξεων την Βόρεια Ήπειρο έχει ήδη ανοίξει ...