Σπέκουλα και εξαπάτηση της Ε.Ε.Μ περίεχε η προεκλογική ομιλία του Ράμα στην Δρόπολη – Άμεση αντίδραση του Βαγγέλη Τάβου

Σπέκουλα και εξαπάτηση της Ε.Ε.Μ περίεχε η προεκλογική ομιλία του Ράμα στην Δρόπολη – Άμεση αντίδραση του Βαγγέλη Τάβου

Όχι για πρώτη φορά αλλά εξίσου προκλητικά ο Πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα στα πλαίσια του προγράμματος του προεκλογικών περιοδειών και συναντήσεων, διοργάνωσε την συγκέντρωση με οπαδούς του στη Δερόπολη, στο χώρο γύρω και με φόντο τον ιστορικό Ναό της Παναγίας στην Άνω Επισκοπή.

Είχαν τις προηγούμενες ημέρες προηγηθεί ανάλογες παραβιάσεις διεθνών κειμένων περί Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μνημείων που απαγορεύουν αυστηρά τη χρήση τους για πολιτικούς, εμπορικούς κ.α. σκοπούς, στο Αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας καθώς και της Βύλιδος. Χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι ανασκαφών αλλά και τα ευρήματα των αρχαίων ελληνικών πόλεων ως σκηνοθετική επένδυση της προεκλογικής φαντασίας του επιτελείου του Ράμα.

Εξ ίσου προκλητικό και σήμερα. Και μάλιστα με μια σαφή σπέκουλα. Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει είναι ότι η «καλή κυβέρνηση φροντίζει και τις εκκλησίες και τα μοναστήρια» και όπως επί κομουνισμού παρόλο που τα κρατούμε υπό δήμευση τα χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης ωστόσο είναι αυτός που τα έκτισε, τα κληρονομεί διαχρονικά η Ορθόδοξη Εκκλησία και πρέπει επιβεβλημένα με βάση διεθνείς συμβάσεις, κείμενα και πρακτικά να εξυπηρετούν το σκοπό της ίδρυσης. Αυτό σε ότι αφορά Ιερούς Ναούς και Μοναστήρια.

Τα γνωρίζει ο κ. Ράμα και όσοι τον περιτριγυρίζουν αλλά κάνει σα να τα αγνοεί. Του τα υπενθυμίζουν κατά καιρούς βέβαια και οι εξειδικευμένες εκθέσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ.

Η ΕΕ μάλιστα είναι ο χρηματοδότης για την αναστήλωση του συγκεκριμένου Ναού όπως και άλλων. Θύμα βέβαια διαφόρων τρόπων που η διοίκηση του Ράμα χρησιμοποιεί για να τους «πείθει» ότι έχει την απαραίτητη προηγούμενη συγκατάθεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Περί αυτού θέλει μια ειδική αναφορά…

Ωστόσο όπως και σε άλλα σπουδαία έργα στην Αλβανία της τελευταίας οκταετίας αποφεύγει να αναφέρει τον πραγματικό χρηματοδότει, δηλαδή την Επιτροπή της ΕΕ μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Εξ άλλου και ο δρόμος πρόσβασης στον ιστορικό περικαλλή Βυζαντινό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου χρηματοδοτήθηκε από τα διασυνοριακά προγράμματα με την Ελλάδα . Όχι απλά σιωπή. Απεναντίας ψέμα: «εμείς το κάναμε».

Άμεση Αντίδραση του μειονοτικού Βουλευτή Βαγγέλη Τάβου

Είναι αυτοί οι λόγοι που προκάλεσαν την πολύ σκληρή αντίδραση του Βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη, Βαγγέλη Τάβο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κι ενώ συνεχίζονταν η συνάντηση Ράμα με τους οπαδούς και υπαλλήλους του Δήμου Δρόπολης. Τον κατηγορεί για κατάχρηση του χώρου λατρείας για πολιτική δραστηριότητα, για προσβολή του ιερού χώρου λατρείας, για ψεύδη εφόσον δεν αποκαλύπτει ότι χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της ΕΕ και επίσης για σπέκουλα. Ότι δηλαδή έργο προηγούμενης δημοτικής αρχής και με χρήματα από ξένο κορβανά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για εκλογικά οφέλη.

Και ακόμη μια λεπτομέρεια για την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου που επιλέχθηκε απ' τους επιτελείς του για τη συνάντηση: βρίσκεται απέναντι ακριβώς απ' τους Βουλιαράτες και έχει πανοραμική έποψη της πλαγιάς όπου εκτελέστηκε ένα παλικάρι της περιοχής από δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας.


πηγη:tachydromos.org

Υπογράφηκε η διακήρυξη των Τιράνων για τον τουρισμ...
Σούρλας: Self tests και για τους μαθητές της Βορεί...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και συνάμα ακαταμάχητος αγωνιστής για το Βορειοηπειρωτικό Σταύρος Ζαφείρης τ...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Μία νέα συμμαχία με τα αρχικά AUKUS (A=Αυστραλία, UK=Ηνωμένο Βασίλειο, US=Ηνωμένες Πολιτείες της Αμε...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Προ ημερών (16/9) δημοσιεύθηκε στον «Π.Λ.» ένα θέμα που αφορά το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών κα...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Η Τουρκία απαγάγει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει τίποτα ...
22 Σεπτεμβρίου 2021
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με την καταληκτική της επίσκεψη στο Βελιγράδι και στα Τίρανα θέλησε να υ...