ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Προσβλητική για την Ελληνική κοινότητα της Κορυτσάς το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής

image


Ανάστατη είναι η ελληνική κοινότητα αλλά και όλη η πόλη της Κορυτσάς μετά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη, καταδικαστική, προσβλητική και χωρίς καμία πραγματική βάση. Μέσα από αυτή η μετεξεταστέα Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το φταίχτη για την έξαρση των κρουσμάτων αλλού, ενώ η αλήθεια είναι πως και όλοι οι κάτοικοι της Αλβανίας να έμπαιναν στην Ελλάδα δεν θα γέμιζαν το ένα τέταρτο της Αθήνας, καταδικάζοντας του ομογενείς της Κορυτσάς, τις ελληνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ, τις γειτονικές πόλεις όπως η Καστοριά και η Φλώρινα που συνδέονται πολλαπλώς με την περιοχή μας.

Με αφορμή τα πλαστογραφημένα τεστ κορονοϊού, αν και ο αριθμός τούς είναι ελάχιστος, κλείνουν το σημείο επαφής των κατοίκων της με την πατρίδα αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπατριώτες. Για μια ομάδα ανθρώπων τιμωρούν χιλιάδες άλλους. Η πράξη αυτή είναι απάνθρωπη και ανθελληνική. Αλλά φαίνεται πως εκεί στην Αθήνα η αναισθησία που προκαλεί η εξουσία τους έχει τυφλώσει και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Σε σύνολο 3000 κρουσμάτων μόνο οι 30 είναι από τα σύνορα. Άρα δεν υπάρχει καμία λοίμωξη από τα σύνορα. Ενώ οι χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι από τους παράνομους μετανάστες η πατρίδα κλείνει τα σύνορα στους συμπατριώτες της. Ενώ οι κομμουνιστές, οι απόγονοι του Ε Χότζα και του Στάλιν μαζεύονται και προβάλλουν κάθε νόμιμη τάξη η κυβέρνηση κλείνει τα σύνορα με μας. Απλά ντροπή, αναισθησία μας προκαλείται αηδία.

Επιπλέον δυσκολεύουν και την λειτουργία των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων και Φροντιστηρίων καθώς παρεμποδίζουν το έργο τον εκπαιδευτικών που έρχονται για να βοηθήσουν στην περιοχή. Δεν έχουμε πως να σχολιάσουμε ή να χαρακτηρίσουμε όσους παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, απλά θα τους γράψει η ιστορία πως φάνηκαν ελάχιστοι στις δύσκολες αυτές περιστάσεις με τους συμπατριώτες τους. Δεν μπορούν να κρύψουν την ανικανότητα ή την αποτυχία τους κλείνοντας τα σύνορα και καταδικάζοντας τους Έλληνες που ζουν εδώ.

πηγη:pelasgoskoritsas.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...