ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Προς άνοιγμα του τελωνείου στο Μαυρομάτι;

Προς άνοιγμα του τελωνείου στο Μαυρομάτι ;

Συλλογή και μεταφορά δειγμάτων ανίχνευσης του κορονοϊού και από το Συνοριακό Σταθμό του Μαυροματίου, προβλέπει προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η 6η ΥΠΕ, αφήνοντας έτσι για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του.

Συγκεκριμένα όπως η 6η ΥΠΕ έδωσε στη δημοσιότητα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρόσκληση υποβολής προσφορών για υπηρεσίες μεταφοράς δειγμάτων από τα Κέντρα Υγείας της 6ης Υ.Πε. και από την πύλη εισόδου στην Κακαβιά, στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, για έλεγχο για τον Covid-Sars 2 (CPV 60000000-8), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής όπως αναφέρει η σ thesprotiki.gr.

Σύμφωνα με την πρόσκληση η παράδοση των δειγμάτων στα εργαστήρια θα γίνεται εντός 10 ωρών από την παραλαβή. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται επί 24ώρου βάσεως οποιαδήποτε ώρα απαιτηθεί, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη τα δείγματα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το Τελωνείο Μαυροματίου και το Τελωνείο Κακαβιάς, θα μεταφέρονται σε εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δείγματα από τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μεταφορά δειγμάτων προβλέπεται και από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου που έχουν ενταχθεί στο σύστημα δειγματοληψιών για COVID-19, είτε σε όμορο Νοσοκομείο είτε στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα εργαστήρια παράδοσης των δειγμάτων είναι δυνατόν να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των δειγμάτων και την εξέλιξη της πανδημίας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 3 μήνες ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Προσφορές θα κατατίθενται μέχρι και τις 25-11-2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στο γραφείο Πρωτοκόλλου της 6ηςΥ.ΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, το τελωνείο Μαυροματίου παραμένει κλειστό από τις 22/07/2020, με απόφαση της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων στα χερσαία σύνορα της χώρας που προκάλεσε έντονες αρρυθμίες στην οικονομική ζωή τόσο της Θεσπρωτίας όσο και της Βορείου Ηπείρου και τις διαμαρτυρίες αιρετών, φορέων, επαγγελματιών αγροτών και κατοίκων ένθεν και ένθεν των συνόρων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...