Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον Ράμα και καλούν την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα για τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία και ζήτησε να αναγνωριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον λαό της Αλβανίας για τις πρόσφατες εκλογές τους. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τον πρωθυπουργό Ράμα και επαινέσουμε την έντονη εκστρατεία της αντιπολίτευσης. Ο σεβασμός για τα αποτελέσματα της δημοκρατίας νόμιμων εκλογών ενισχύει Αλβανίας, » δήλωσε ο εκπρόσωπος Ned Price στο Twitter.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Γιούρι Κιμ συγχαίρει επίσης τον Ράμα για τη νίκη του, καθώς και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπασά για την εκστρατεία του στο Δημοκρατικό Κόμμα.

«Συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα για την εκλογική τους νίκη. Συγχαίρουμε επίσης τον πρόεδρο της DP Lulzim Basha για την καθοδήγηση μιας ισχυρής εκστρατείας που έδωσε φωνή σε πολλούς και εμπνευσμένη ελπίδα. Το πιο σημαντικό, θα θέλαμε να συγχαρούμε ο αλβανικός λαός, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα,» δήλωσε η Kim στο twitter.

Κάλεσε την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να συνεργαστεί με τους νικητές.

«Αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, οι ηγέτες θα ενεργούν υπεύθυνα προς όφελος του αλβανικού λαού», έγραψε η Yuri Kim.