Οι αρχές της της Συνοριακής Αστυνομίας Κακαβιά κατά τον έλεγχο στο αυτοκίνητο της 58χρονης L.F εντόπισαν 20.080 ευρώ τα οποία κατάσχεσαν. Η αλβανική αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της 58χρόνης με την κατηγορία της «Μη δήλωσης χρήματων στα σύνορα καθώς και «Ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες».

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε χειραποσκευή παραδοθήκαν στην εισαγγελία Αργυρόκαστρου.

Στην ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει:

Οι συνοριακές αστυνομικές υπηρεσίες στην Κακαβιά, ως αποτέλεσμα της αύξησης των ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της παρανομίας, με βάση την ανάλυση κινδύνου, στην έξοδο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα τύπου τζιπ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, οι υπηρεσίες της συνοριακής αστυνομίας και οι υπηρεσίες FRONTEX, σε συνεργασία με τις τελωνειακές υπηρεσίες, σε ένα ειδικό μέρος προσαρμοσμένο στο όχημα, βρέθηκε μια τσάντα του πολίτη LF, 58 ετών (επιβάτης στο όχημα) και εντόπισαν 20080 ευρώ, το οποίο δεν είχε δηλώσει .Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε ως υλικό αποδεικτικό στοιχείο.

Στο τέλος των πρώτων ενεργειών που διαπράχθηκαν από τους ειδικούς του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Εγκλήματος στο DVP Gjirokastra, η πολίτης LF διώχθηκε για τα εγκλήματα "«Μη δήλωσης χρήματων και τιμαλφών στα σύνορα καθώς και «Ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες».