Με αφορμή τα εμβόλια πέταξε τα καρφιά του προς την Ευρωπαϊκη Ένωση

Ο Ράμα αφού βρήκε κλειστές τις πόρτες της Ευρώπης όσον αφορά το εμβόλιο, κατάφερε να αποσπάσει περίπου 975 δόσεις εμβολίων από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία δεν ήθελε να κατονομάσει. Πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγάλη κοροϊδία του Αλβανού πρωθυπουργού απέναντι στον αλβανικό λαό.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στην Αλβανία και εμβολιάστηκαν 50 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Κατά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει την δυσαρέσκειά του προς την Ευρώπη αλλά και να ρίξει "λάδι στη φωτιά" προφανώς ως κίνηση εκδίκησης προς την Ε.Ε, μιλώντας έμμεσα για "Μεγάλη Αλβανία".

Χαρακτηριστικά είπε : «Θα δώσουμε κάποιες δόσεις, ως συμβολική κίνηση στο Κόσσοβο. Εμείς δεν θα σκεφτούμε όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλωστε Αλβανία και Κόσσοβο είναι ένα. Είμαστε ένα και στις χαρές και στις λύπες και στα άγχη».

Ενώ σε άλλο σημείο μίλησε για το γένος των Ιλλυρίων λέγοντας για το εμβόλιο : Οι Ιλλύριοι κάνοντας το εμβόλιο δεν θα γίνουν ούτε Βίκινγκς , ούτε Ασιάτες , θα παραμείνουν Ιλλύριοι.