Πενταήμερο μουσικό φεστιβάλ διοργανώθηκε σε παραλία της Αλβανίας, εν μέσω χαλάρωσης των περιορισμών κατά της πανδημίας καθώς μειώνονται διαρκώς τα κρούσματα.

Το φεστιβάλ Unum ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας πέρυσι. Φέτος, οι διοργανωτές αγωνίστηκαν να συγκεντρώσουν μπάντες από όλη την Ευρώπη, λόγω διαφορετικών περιορισμών σε διαφορετικές χώρες.

««Νιώθω φοβερά, νιώθω ελεύθερη, νιώθω σαν φυσιολογική, πραγματικά. Κανένα γεγονός δεν θα μπορούσε να με κάνει να νιώθω πιο φυσιολογική και ελεύθερη από ένα φεστιβάλ, και ειδικά η θάλασσα», λέει μια νεαρή.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε χωρίς περιορισμούς στην παραλία Rana e Hedhun (Ριγμένη Άμμος), 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων .

Ήρθαν να το παρακολουθήσουν νέοι από διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία, το Κόσοβο και η Γερμανία, ακόμη και από την Ουρουγουάη.

««Ήταν απαραίτητο για την ψυχική υγεία, στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έχασαν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στην ψυχική υγεία, αλλά είναι πραγματικά σημαντική για την ευημερία όλων», δηλώνει ένας από τους dj.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές για να μπει κανείς στους χώρους του φεστιβάλ χρειαζόταν ένα αρνητικό τεστ covid. Τον τελευταίο μήνα, η Αλβανία αναφέρει χαμηλό αριθμό νέων λοιμώξεων που έχουν περιοριστεί σε διψήφιο νούμερο. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για όποιον θέλει να επισκεφθεί τη χώρα.


πηγη: gr.euronews.com