Μουλκιώτης: Θύμα του λαϊκισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες (Βίντεο)

Μουλκιώτης: Θύμα του λαϊκισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι  Βορειοηπειρώτες  (Βίντεο)

Μετά την νομοθετική απραξία της Κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Σύνταξη των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, επανέφερε τo ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, για άλλη μια φορά, επεσήμανε ότι, καθώς οι συμπατριώτες μας από τη Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο ήρθαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998, είναι αντικειμενικά αδύνατη η συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, που προέβλεψε ο τραγικός νόμος για το ασφαλιστικό, Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να μην μειωθεί η εθνική σύνταξή τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έχει δεσμευτεί να καταργήσει την παραπάνω απαράδεκτη διάταξη του νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν θα έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δυστυχώς, δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Και συνεχίζει η Κυβέρνηση να αθετεί τη δέσμευσή της, με την προσχηματική επίκληση του COVID-19, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την επίλυση της αδικίας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, στην απάντησή του προσπάθησε να δικαιολογήσει την αθέτηση των υποσχέσεων με διαφορετικές αιτιολογίες από τον προηγούμενο Υπουργό, Γιάννη Βρούτση. Ανέφερε γενικά και αόριστα ότι η Κυβέρνηση δεν αναιρεί την υπόσχεσή της, αλλά την μεταθέτει χρονικά, αποφεύγοντας επίμονα άλλη διευκρίνηση.

Τέλος, όπως τονίζει ο Γιώργος Μουλκιώτης, «για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμπολίτες μας από την Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο. Είναι ξεκάθαρο ότι στην πραγματικότητα δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος τους.

Τώρα, με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, αργότερα με πρόσχημα την δημοσιονομική στενότητα που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Η κοροϊδία είναι αυταπόδεικτη, όπως και η υφαρπαγή της ψήφου των ομογενών μας από τη ΝΔ επίσης δεδομένη.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με ειλικρίνεια και ανυστεροβουλία να διεκδικεί την αποκατάσταση της αδικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και η ΝΔ διαιωνίζει, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε μικροπολιτικά τους ομογενείς συμπατριώτες μας».


Επιστολή «ΑΣΑ» στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικί...
Παράταση έως τις 22 Μαρτίου των περιοριστικών μέτρ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...