Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ilir Meta οπου για ακόμη μια φορά ο Αλβανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών πρέπει να εξελιχθούν σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε πως ισχυρή γέφυρα φιλίας αποτελεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.


Αναλυτικά  στην ανάρτηση του ο Αλβανός πρόεδρος αναφέρει:


Είχα μια θερμή συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας , κ. Νίκο Δένδια.


Εξέφρασα οτι σχέσεις Αλβανίας-Ελλάδας αποτελεί ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής και υπογράμμισα ότι πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο πνεύμα καλής γειτονίας, που συνδέονται με στρατηγικά συμφέροντα, στενή συνεργασία στο ΝΑΤΟ, κοινή ευρωπαϊκή προοπτική και οικονομικά συμφέροντα δύο θέσεων 


Η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι μια ισχυρή γέφυρα για τη μακρά φιλία μας και μαζί με τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια των υγιών και μακροχρόνιων σχέσεων μας.

Σε σχέση με το ζήτημα της οριοθέτησης του θαλάσσιου χώρου μεταξύ των δύο χωρών, ενθαρρύνω να αντιμετωπιστεί μέσω ειλικρινούς διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού, με στόχο μια μόνιμη και διαρκή λύση.


Η συμφωνία για το σημαντικό αυτό ζήτημα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, με τη νομοθεσία των δύο χωρών και του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας.