Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται αρκετά χωριά στην Δρόπολη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Στην Δερβιτσάνη υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί κάτοικοι με συμπτώματα παραμένουν στις κατοικίες σε καραντίνα .

Δυο δασκάλες έχουν νοσήσει στο Δημοτικό Σχολείο της Δερβιτσάνης , η μια βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει ο αριθμός των μαθητών που έχουν κολλήσει κορονοϊό .

Στο δημαρχείο της Δρόπολης έχει νοσήσει ο ίδιος Δήμαρχος αλλά και εργαζόμενοι. Επίσης αύξηση κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί στα χωριά Γοραντζή ,Τεριαχάτες και Σωφράτικα.

Όπως είναι γνωστό το σύστημα υγείας της Αλβανίας έχει καταρρεύσει και επικρατεί ένα χάος. Στην Δρόπολη δεν έχει στηθεί καμία υποδομή από το Δήμο Δρόπολης ώστε να πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά test.

Καμία ιχνηλάτιση και πρόληψη από το Δημαρχείο Δρόπολης

Από την στιγμή που οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται επίσημα από της Αλβανικές υπηρεσίες για νέα κρούσματα στα χωριά, ο Δήμος οφείλει να κάνει ιχνηλάτιση και να περιορίσει την μετακίνηση των ηλικιωμένων κυρίως. Μέχρι στιγμής η ενημέρωση είναι ανύπαρκτη από τις υπηρεσίες του Δήμου για τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε χωριό.

Είναι καθήκον όλων μας λόγω του Covid-19 να προστατέψουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες οι οποίοι βαστάνε Θερμοπύλες στα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας.