Υγειονομικό έλεγχο πριν τον διαβατηριακό έλεγχο ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων για το τελωνείο της Κακαβιάς.

Με επιστολή της προς τον ΕΟΔΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η ΕΑΥΝΙ ζητά να προηγείται του αστυνομικού – διαβατηριακού ελέγχου στο τελωνείο της Κακαβιάς ο έλεγχος του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

«Η ΕΑΥΙ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων μας με συνεχή παρουσία της στα μπλόκα ελέγχων και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη πάντοτε στην προμήθεια με υγειονομικό υλικό και στην θωράκιση όλου του Αστυνομικού προσωπικού από τον φονικό ιό Covid 19.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μας στο Τ.Δ.Ε. Κακαβιάς, μας επισημάνθηκε, ιδιαίτερα το οξύμωρο, ο Αστυνομικός – διαβατηριακός έλεγχος να προηγείται του υγειονομικού ελέγχου του ΕΟΔΥ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται αναπόφευκτη η επαφή των θετικών κρουσμάτων Covid 19 με το Αστυνομικό προσωπικό, τόσο κατά την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα, όσο και κατά την διαδικασία αναγκαστικής τους επιστροφής στην Αλβανία.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον Αστυνομικό έλεγχο, έτσι ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου από πιθανά θετικά κρούσματα».