Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, αλλά και η ετοιμότητα των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα, τέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου..

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τον Δήμαρχο Ιωάννινων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου τέθηκε και το ζήτημα διακομιδών (από Αλβανία ) Βορειοηπειρωτών.

Νίκος Παπαευσταθίου: Οι διακομιδές από την Αλβανία αφορά Έλληνες πολίτες

Κατά την επίσκεψη τους στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε ότι:

Οι διακομιδές από την Αλβανία, με τον μεγαλύτερο αριθμό βέβαια να αφορά σε Έλληνες πολίτες, θα είναι και ένα θέμα συζητήσεως με τους υγειονομικούς σχηματισμούς. Υπάρχει επιβάρυνση και του ΕΚΑΒ εξαιτίας της πανδημίας, όμως αυτή είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα. Γι' αυτό κάνουμε συσκέψεις, όπως και 24ωρη παρακολούθηση της κατάστασης, ώστε να αποφύγουμε να ξεπεραστούν τα όρια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dropolinews.gr, υπάρχει η πρόταση ώστε η διαχείριση των διακομιδών που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες να γίνεται κεντρικά από το ΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ στην Αθήνα για να μπορεί να ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση.