ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​ Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ποντάρει στο τουρισμό από την Αλβανία

​ Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ποντάρουν στο τουρισμό από την Αλβανία ​ Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ποντάρουν στο τουρισμό από την Αλβανία

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ποντάρουν στο τουρισμό από την Αλβανία

Η άριστη σχέση που έχει αναπτύξει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με το Αλβανικό Προξενείο επισφραγίστηκε για ακόμα μια φορά στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων αποτελούμενη από τους αντιπροέδρους κ.κ. Στάθη Σιούτη και Λευτέρη Ζαρκάδα και το μέλος της κα Έφη Εξάρχου, με το Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Eltion Verleni.

Από το 2016 που έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού της γείτονας χώρας οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εκτίμηση και αγαστή συνεργασία, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία των τουριστικών αφίξεων για το έτος 2018, όπου οι επισκέπτες από την Αλβανία κατείχαν το υψηλότερο μερίδιο στις αφίξεις αγγίζοντας το 28% .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του UNWTO 2018, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή προορισμό για τα εξερχόμενα ταξίδια από την Αλβανία και η Ήπειρος έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν σημαντικά έργα υποδομών για τις δύο χώρες όπως είναι η ολοκλήρωση του παραδριατικού άξονα αλλά και η κατασκευή υδατοδρομίων στους Αγίους Σαράντα και την Αυλώνα.

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων προχώρησε σε στοχευμένες προτάσεις με στόχο την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νομού Ιωαννίνων στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα προτάθηκαν :

  • Η εκπόνηση προγραμμάτων "Fam Trips" φιλοξενίας τουριστικών δημοσιογράφων και tour operators στα Ιωάννινα και στην Αλβανία.
  • Η δημιουργία αμφίδρομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ξενάγηση και φιλοξενία σπουδαστών των δύο χωρών.
  • Η υλοποίηση κοινού τουριστικού προγράμματος για την προσέλκυση επισκεπτών στα μνημεία που είναι ενταγμένα στην Unesco.
  • Η φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Η πραγματοποίηση γαστρονομικού φεστιβάλ στα Ιωάννινα και στα Τίρανα με παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων των δύο περιοχών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων ότι είχε προγραμματίσει την επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού της Αλβανίας στα Ιωάννινα, η οποία δυστυχώς λόγω των επιδημιολογικών καταστάσεων, μετατέθηκε για το προσεχές μέλλον.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο σύνολο του Αλβανικού λαού για τη στήριξη και την προτίμηση που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια επισκεπτόμενοι την περιοχή μας για εμπορικούς, ιατρικούς και τουριστικούς σκοπούς και διατύπωσε την πεποίθησή της πως και στο μέλλον η συνεργασία αυτή θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

πηγη:epirusnews.eu


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...