Τοποθέτηση υπήρξε και από την Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική σχετικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου και άλλων αξιωματούχων και παραγόντων του νομού Ιωαννίνων.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Σχετικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου και άλλων αξιωματούχων και παραγόντων του νομού Ιωαννίνων, δηλώνουμε ότι τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, προερχόμενων από τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και μη αμφισβητούμενα.


Κάθε Βορειοηπειρώτης, ως Έλληνας πολίτης, έχει κάθε δικαίωμα περίθαλψης και νοσηλείας στο Εθνικό σύστημα υγείας ανά την ελληνική επικράτεια και όχι μόνον. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θίξει την ελληνικότητα, την αξιοπρέπεια την τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων της Αλβανίας.


Δηλώσεις και τοποθετήσεις που προσβάλλουν τους Βορειοηπειρώτες πρέπει να αποφεύγονται αφενός επειδή δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό των Ηπειρωτών και αφετέρου για να μην οδηγήσουν σε αντίδραση της κοινότητάς μας, που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα με τους Ηπειρώτες αδελφούς μας.