ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Η Αλβανική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αγορά ψήφων

WhatsApp-Image-2021-04-29-at-8.16.14-PM

Αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Έντι Ράμα ότι αγόρασε ψήφο στις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δημοσίευσε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν στιγμιότυπα από συνομιλίες σε μια ομάδα Whatsapp που φέρεται να δείχνει πώς ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υποδομών φέρεται να νομιμοποίησαν παράνομα κτίρια σε αντάλλαγμα ψήφων για το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Τα φερόμενα αποδεικτικά στοιχεία αναφέρθηκαν στην Ειδική Εισαγγελία στις 12 Απριλίου από το PD, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών εναντίον της υπουργού Μπελίντα Μπαλούκου, της σύμβουλός της Laureta Omeri, επικεφαλής της υπηρεσίας κτηματομεσιτών Elira Gogo και πολλών άλλων αξιωματούχων αγοράς ψήφων.

Παρά την έγκαιρη έκθεση, «η εισαγγελία δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει, να αποτρέψει ή να καταδικάσει αυτό το σαφές εγκληματικό καθεστώς αγοράς ψήφων σε αντάλλαγμα για τη νομιμοποίηση σπιτιών», δήλωσε ο Gazmend Bardhi του PD την Παρασκευή.

Ο υπουργός Μπαλούκου αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει στοιχεία αγοράς ψήφων. Οι δημοσιευμένες συζητήσεις Whatssapp δεν ανέφεραν καν την αγορά ψήφων, είπε.

«Δεν είδα καμία ψήφο να αγοράζει, καμία πρόταση για ανταλλαγή ψήφων, αλλά μόνο άτομα που φρόντισαν τις οικογένειες στη διαδικασία νομιμοποίησης [των κτιρίων]», είπε στο Euronews Albania.

Ο Oerd Bylykbashi του PD κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάχρηση χρηματικών πόρων για σεισμό για να αγοράσει ψήφους στο Ντουρ, τα Τίρανα, την Καβάγια, την Κάμεζ, τη Λέζα, τη Ρρογκοζίνα, τη Βόρα, την Κρούτζα, τη Λακ και τη Μαϊρίτα.

Είπε ότι η κυβέρνηση άλλαξε παράνομα την ταξινόμηση των ζημιών από σεισμό, προκειμένου να πληρώσει στους κατοίκους περισσότερα χρήματα σε αντάλλαγμα ψήφων. Τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τις εκλογές μέχρι δύο ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, η κυβέρνηση εκταμίευσε 40 εκατομμύρια ευρώ σε οικογένειες που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, σύμφωνα με τον Μπλυμπμπάσι.

«Ο Δήμος Durres κατέβαλε 6 εκατομμύρια ευρώ για τη διαδικασία ανοικοδόμησης μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Αυτό ανέρχεται σε 89 φορές περισσότερο από ό, τι διέθεσε τους τελευταίους 15 μήνες », είπε την Κυριακή.

Στην αντίδρασή τους, ο Δήμος Ντουρσι αρνήθηκε τις κατηγορίες αγοράς ψήφων. Ανέφερε ότι 4.294 οικογένειες εκταμιεύθηκαν ταμεία ανοικοδόμησης το 2021 και 10.697 οικογένειες το 2020.

Ο Εντρίτ Μπραχαμλάρι του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης κατηγόρησε την κυρίαρχη πλειοψηφία ότι διέπραξε «εκλογική σφαγή» στις 25 Απριλίου. Ανέφερε ορισμένες παρατυπίες, τις οποίες έχουν αναφέρει στην Ειδική Εισαγγελία.

Περιλαμβάνουν σήματα σε ψηφοδέλτια για να τα καταστήσουν ακανόνιστα, μαζικό αποκλεισμό από την ψηφοφορία στο Gjirokaster, παρατυπίες στο Berat, εκατοντάδες ψήφοι που λείπουν από τα κάλπη στο Durres, απαιτούν την εκ νέου ψήφο σε πολλές κομητείες.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 25ης Απριλίου έδωσαν τρίτη θητεία στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι 140 έδρες στο αλβανικό κοινοβούλιο θα καταληφθούν από τους PS (74), PD (59), LSI (4) και PSD (3).


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...