​Η Αλβανική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αγορά ψήφων

WhatsApp-Image-2021-04-29-at-8.16.14-PM

Αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Έντι Ράμα ότι αγόρασε ψήφο στις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δημοσίευσε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν στιγμιότυπα από συνομιλίες σε μια ομάδα Whatsapp που φέρεται να δείχνει πώς ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υποδομών φέρεται να νομιμοποίησαν παράνομα κτίρια σε αντάλλαγμα ψήφων για το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Τα φερόμενα αποδεικτικά στοιχεία αναφέρθηκαν στην Ειδική Εισαγγελία στις 12 Απριλίου από το PD, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών εναντίον της υπουργού Μπελίντα Μπαλούκου, της σύμβουλός της Laureta Omeri, επικεφαλής της υπηρεσίας κτηματομεσιτών Elira Gogo και πολλών άλλων αξιωματούχων αγοράς ψήφων.

Παρά την έγκαιρη έκθεση, «η εισαγγελία δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει, να αποτρέψει ή να καταδικάσει αυτό το σαφές εγκληματικό καθεστώς αγοράς ψήφων σε αντάλλαγμα για τη νομιμοποίηση σπιτιών», δήλωσε ο Gazmend Bardhi του PD την Παρασκευή.

Ο υπουργός Μπαλούκου αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει στοιχεία αγοράς ψήφων. Οι δημοσιευμένες συζητήσεις Whatssapp δεν ανέφεραν καν την αγορά ψήφων, είπε.

«Δεν είδα καμία ψήφο να αγοράζει, καμία πρόταση για ανταλλαγή ψήφων, αλλά μόνο άτομα που φρόντισαν τις οικογένειες στη διαδικασία νομιμοποίησης [των κτιρίων]», είπε στο Euronews Albania.

Ο Oerd Bylykbashi του PD κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάχρηση χρηματικών πόρων για σεισμό για να αγοράσει ψήφους στο Ντουρ, τα Τίρανα, την Καβάγια, την Κάμεζ, τη Λέζα, τη Ρρογκοζίνα, τη Βόρα, την Κρούτζα, τη Λακ και τη Μαϊρίτα.

Είπε ότι η κυβέρνηση άλλαξε παράνομα την ταξινόμηση των ζημιών από σεισμό, προκειμένου να πληρώσει στους κατοίκους περισσότερα χρήματα σε αντάλλαγμα ψήφων. Τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τις εκλογές μέχρι δύο ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, η κυβέρνηση εκταμίευσε 40 εκατομμύρια ευρώ σε οικογένειες που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, σύμφωνα με τον Μπλυμπμπάσι.

«Ο Δήμος Durres κατέβαλε 6 εκατομμύρια ευρώ για τη διαδικασία ανοικοδόμησης μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Αυτό ανέρχεται σε 89 φορές περισσότερο από ό, τι διέθεσε τους τελευταίους 15 μήνες », είπε την Κυριακή.

Στην αντίδρασή τους, ο Δήμος Ντουρσι αρνήθηκε τις κατηγορίες αγοράς ψήφων. Ανέφερε ότι 4.294 οικογένειες εκταμιεύθηκαν ταμεία ανοικοδόμησης το 2021 και 10.697 οικογένειες το 2020.

Ο Εντρίτ Μπραχαμλάρι του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης κατηγόρησε την κυρίαρχη πλειοψηφία ότι διέπραξε «εκλογική σφαγή» στις 25 Απριλίου. Ανέφερε ορισμένες παρατυπίες, τις οποίες έχουν αναφέρει στην Ειδική Εισαγγελία.

Περιλαμβάνουν σήματα σε ψηφοδέλτια για να τα καταστήσουν ακανόνιστα, μαζικό αποκλεισμό από την ψηφοφορία στο Gjirokaster, παρατυπίες στο Berat, εκατοντάδες ψήφοι που λείπουν από τα κάλπη στο Durres, απαιτούν την εκ νέου ψήφο σε πολλές κομητείες.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 25ης Απριλίου έδωσαν τρίτη θητεία στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι 140 έδρες στο αλβανικό κοινοβούλιο θα καταληφθούν από τους PS (74), PD (59), LSI (4) και PSD (3).

​H Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη διανομή εμβολίων στ...
Οι εκλογές στη μισή Αλβανία και ο καημός της Eλλην...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...